MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Haberler
GAÜ'DEN
GAÜ Mühendislik Fakiltesi 3. Uluslararası, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu Başladı
4-6 KASIM 2015 TARİHLERİ ARASINDA BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENEN YAPAY ZEKA UYGULAMALARI SEMPOZYUMUNA 25 FARKLI ÜLKE’DEN 200’ÜN ÜZERİNDE ULUSLARARASI BİLİM İNSANI KATILDI
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “3. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları” Sempozyumuna 100’ün üzerinde bilimsel bildiri ile 200’ün üzerinde uluslararası bilim insanı katıldı.
Sempozyum Başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, bu yıl 3.sü gerçekleştirilen sempozyumun geleneksel olarak önümüzdeki yıllarda da gerçekleşmeye devam edeceğini belirterek, GAÜ’nün 3 temel vizyonunun olduğunu, bunların eğitim, araştırma ve topluma hizmet olduğunu söyledi. GAÜ olarak amaca uygun çalıştıklarını, bu yılda gerçekleşen sempozyuma 200\`den fazla bilim insanının 100’den fazla bildiriyle katıldığını ve dünyanın her yerine ulaşan video sunumlarıyla sempozyumun gerçekleşeceğini bildirdi. Sempozyumun 3 ana başlık şeklinde gelişeceğini ifade eden Ağdelen, başlıkların Yapay Zeka, Mühendislik ve Uygulamalar olduğunu söyledi.
GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kutsal Öztürk gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında şunları söyledi; “GAÜ 3. Uluslararası Mühendislik Yapayzeka ve Uygulamaları sempozyumu gerçekten çok değerli bir sempozyum. Belirtildiği gibi 100\`den fazla katılımın olduğu değişik ülkelerden Türkiye ağırlıklı katılımların olduğu ve 3.sünü yaptığımız sempozyum, süreklilik kazanan, sürdürülebilir olduğunu ispatlayan önemli bir sempozyum. İnşallah bundan sonra da katkılarınızla mühendislik fakültemizin katkısıyla da bu sempozyum daha uzun yıllar devam eder. Çünkü çok değerli kadrosuyla mühendislik fakültesi çok büyük başarılara imza atmaktadır. Bu değerli sempozyumun devamı inşallah gerçekleşecek ve çok değerli meslekdaşlarımın bilimsel katkılarıyla da burada yararlı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. GAÜ büyük ailesi diye tanımladığımız ailemiz gerçekten adaya sığmıyor. Biraz önce de belirtildiği gibi Amerika, Hong Kong, İngiltere, Moldova ve Türkiye’de bulunan kampüslerimiz ile bir dünya üniversitesi konumundayız. Ve bizim hedefimiz dünya insanı yetiştirmek. Dolayısı ile bu aile bütün fakülteleri ve etkinlikleriyle eğitimin yanında gerçek yaşama yönelmek niyetinde. Biz eğitim ve yaşam birlikteliğini savunan insanlarız. İnanıyorumki, eğitimimizle birlikte öğrencilere bunu gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Biz artık öğrencilerimize, meslekdaşlarımız diyeceğiz. İnsanlık tarihine baktığımızda teknoloji çok önemli ve bu teknolojik gelişmeler büyük başlıklarla 3’e ayıracak olursak, İnsan, makina ve otomasyondur. Bu teknolojilere bakarak dünya ülkeleri, gelişmekte olan, gelişmiş, daha gelişmiş ve en sonda da ileri endüstriye sahip ülkeler halini alıyor. Bunlar özellikle konumları ve güçleri itibari ile merkez çevre ülkelerle ilişkisinde de ilerdeler.
Biliyorsunuz milenyumun en önemli kavramlarından bir tanesi de inovasyon yani yenilikçi değişim ve yaratıcılık. Dolayısı ile özellikle bizim aramızdaki bu tip çalışmalar bunu daha iyi kullanmaya yönelik oluyor. Bir de artık bilimler arası entegrasyon ve karşılıklı iletişim çok önem arz ediyor. Bu bilinçle bizim sempozyumumuz da her alana el uzatıyor. Ve bu güzel sempozyumun çok başarılı geçeceği inancıyla hepinize hoşgeldiniz ve başarılar dileyerek sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
- Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları sempozyumunda 3 ana başlık altında şu alanlarda bildiriler sunulacak:
Yapay Zeka konu başlığında; Sinir Ağları, Yapay Zeka ve Evrimsel Algoritmalar, Gelişen Teknolojiler, Akıllı Üstlenici, Beyin Modelleri/Bilişsel Bilimler, Uzman Sistemler, Karar Destek Sistemleri, Bilgisayar Destekli Öğretim, Bulanık Mantık ve Makine Öğrenimi, Sezgisel Araştırma Yöntemleri, Akıllı Veritabanları.
Mühendislik konu başlığında; Elektro-mekanik Sistemler, Güç Mühendisliği, Yakıt hücreleri, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Sistemleri, Güç Elektroniği ve Sürücüler, Binalar için Enerji Sistemleri, Güç Sistemleri, Sinyal İşleme, Elektronik, Ölçme Sistemleri, Dijital Filtre Tasarımı ve yapıları, Antenler ve Propagasyon, Ses/Konusma İşleme; Dalgacık İsleme, Bilgisayar Ağları, Veritabanlari Alanındaki gelişmeler, Yazılım Mühendisliği, Deniz Dalga Mekaniği ve Hidrodinamik, Deniz Yapılarının Tasarım ve Yapımı, Deprem Mühendisliği, İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları, Yapı Malzemeleri, Jeoteknik ve Zemin Mekaniği, Öngerilmeli Beton Yapıların Tasarımı ve Yapımı, Proje Yönetimi, Sistem Analizi.
Uygulamalar konu başlığında ise, Sinyal İşleme, Bilgisayar Görüşü, Robotik, Örüntü Tanıma, Parmak İzi Tanıma, Finans ve Pazarlama, Eğitim, Gelişen Uygulamalar, Askeri, Mikrodalga Uygulamaları, Sinir Ağları Uygulamaları, Yüz Tanıma, Sağlık Uygulamaları.