MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Girne’nin Kamusal Alan Eksikliğine Çözüm

GAÜ’den Girne’nin Kamusal Alan Eksikliğine Çözüm

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen "Mimarlık ve İç Mimarlık Öğrenci Projeleri" konulu sergide yapılan tasarım ve projeler ile turizm başkenti Girne yeniden yaratıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs ileri mühendislik disiplinleri eğitim kompleksi Techno Park sergi salonunda düzenlenen serginin açılışı Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi,Rektör Danışmanı Erhan Vechi ile Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Demirkan Türel tarafından yapıldı.

Turizm başkenti Girne’nin tarihi ve doğal mimarisi ile dokusunun korunarak yeniden tasarlanması ile ortaya çıkan çalışmalarda yat limanı, kütüphane, kongre ve kültür merkezi ile yürüyüş yolları ile modern ve eski Girne’nin birarada yaşayacağı tasarımlar dikkat çekti.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Demirkan Türel, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri konuyla ilgili GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

”Çevreye Uyumlu Kent İmajı Yeniden Yaratıldı“

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Demirkan Türel sergi açılışında yaptığı açıklamada sergi ve ortaya çıkan tasarımların öğrenci gelişimi için önemine dikkat çekti. Girne kent imajının çevreye uyumu ile birlikte yeniden tasarlandığını belirten Prof. Dr. Türel, çevreye duyarlı mimar ve iç mimarların yetiştirilmesinin kentlerin gelişimi için önemine dikkat çekti.

”Çevreye ve Tarihe Saygı Mimarlığın Namusudur“

Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ise konuyla ilgili yaptıkları açıklamada turizm başkenti Girne’nin mekansal olarak yeniden tasarlandığını ve kentin doğal dokusu, tarihi mimarısı ve yeşil alanları korunarak yat limanı, kütüphane, kongre ve kültür merkezi ile yürüyüş yolları ile modern ve eski Girne’nin biraraya getirldiğini ifade ettiler. Girne’nin külrtürel mirası olarak tarihi mimarisinin korunarak modern Girne’nin tasarlanması gerektiğini de vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, kamusal ve kollektif kullanım alan eksikliğinin tasarlanan projeler ile giderilmesine yönelik çözüm önerilerinin de sunulduğunu belirttiler.