PROGRAM
GAU'de
Beslenme ve Diyetetik
Program Hakkında
4 yıllık bir lisans programı olan ve İngilizce eğitim veren ‘’Beslenme ve Diyetetik’’ bölümümüz şu an Kıbrıslı ve yabancı öğrencilerimize eğitim vermektedir. Amacımız, öğrencilerimizin içinde bulundukları toplumların yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklarının korunması, iyileştirilmesi ve yaşam kalitelerinin artırılması hususunda bölümümüzde kazanacakları bilgi ve birikimin vereceği mesleki özgüvenle çalışan, her zaman uluslararası standartları benimseyen, evrensel düşünce ve değerlerle birlikte tüm dünya kültürlerine saygı gösteren, ve daima araştırmalar yaparak çalışma alanına katkı koyma isteği duyan, kişisel ve bilimsel açıdan tam donanımlı birer diyetisyen olarak üniversitemizden çıkmalarıdır. Eğitimimizin büyük önem taşıyan, öğrencilerimizin derslerde öğrendiklerini pratiğe dökmelerini sağlayarak mesleklerinde etkin olmalarını destekleyen kısmı stajlar ve saha çalışmalarıdır. Bu stajlar ve saha çalışmalarıyla öğrencilerimizin bireysel olarak kendilerini geliştirmeleri yanında, onlara verilecek projelerle bölge halkının beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi edinilerek halkın dengeli beslenme alışkanlığı kazanması ve bu şekilde de sağlıklarının korunmasına katkıda bulunulmaya çalışılacaktır.
Kariyer Olanakları
Bölümümüzde eğitimini tamamlayan mezunlarımız ‘’Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması’’ alarak ‘’Diyetisyen’’ ünvanını alacaklardır. Yataklı ve yataksız tedavi kurumları, besin pazarlama, spor kuruluşları, rehabilitasyon merkezleri, Oteller, Araştırma labarotuvarları, hastane renal bakım, diyabet, onkoloji ve metabolik üniteleri, gıda fabrikaları.
Öğrenci Görüşleri
Ben, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. Sinif öğrencisi Seher Seçkin. Bu bölümü, insan sağlığına yardımcı olmak için secmiştim ve her gecen gün Girne Amerikan Üniversitesi farkıyla hedefime biraz daha yaklaşıyorum. İnsan sağlığının beslenmeyle birebir ilişkili olduğu için bu bölümü seçtim. Bölümün İngilizce olması, başta daha fazla bilgiye erişebilmem gibi avantajlara sahip. Derslerimizin sadece teoride kalmadığı, pratik ile bilgilerimizi zenginleştirdiğimiz için kendimi çok şanslı hissediyorum. Seher Seçkin
Tercihim
İçinde bulundukları toplumların yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklarının korunması, iyileştirilmesi ve yaşam kalitelerinin artırılmasında pay sahibi olmak ve bunu bir amaç haline getirmek isteyen öğrencilerin stajlar ve saha çalışmalarıyla derslerde öğrendiklerini pratiğe dökmelerini sağlayacak olan programımıza yönelmeleri doğru bir tercih olacaktır. Yrd. Doç. Dr. Besim Özyel Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı
Bölüm Dersleri
Yıl 1 |
Güz |
HS101 | Anatomy | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
HS103 | Physiology | CR:(4,0)4 | ECTS:5 |
HS105 | Psychology | CR:(2,0)2 | ECTS:2 |
ND101 | Basic Approaches in Nutrition and Dietetics | CR:(2,0)2 | ECTS:4 |
ND103 | General Chemistry | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
HS203 | Medical Biology Genetics | CR:(3,0)3 | ECTS:3 |
HS115 | Basic Matematics | CR:(3,0)3 | ECTS:3 |
TURK001 | Turkish Language I | CR:(2,0)0 | ECTS:2 |
NH001 | National History I | CR:(2,0)0 | ECTS:2 |
Bahar |
ND104 | Introduction to Nutrients | CR:(2,0)2 | ECTS:4 |
HS102 | Growth and Development | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
HS104 | Self-Knowledge and Communication Methods | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
HS106 | Sociology and Health | CR:(2,0)2 | ECTS:2 |
TURK002 | Turkish Language II | CR:(2,0)0 | ECTS:2 |
NH002 | National History II | CR:(2,0)0 | ECTS:2 |
ELECT1 | Elective Course 1 | CR:(3,0)3 | ECTS:3 |
ND102 | Organic Chemistry | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ELECT2 | Elective Course 2 | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ELECT3 | Elective Course 3 | CR:(3,0)3 | ECTS:3 |
Yıl 2 |
Güz |
ND201 | Principles of Nutrition | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
ND203 | Nutritional Biochemistry I | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND205 | Food Chemistry | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
HS107 | Microbiology-Parasitology | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
EGL101 | Development of Reading Skills | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ELECT4 | Elective 4 | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ELECT% | Elective 5 | CR:(4,0)4 | ECTS:4 |
Bahar |
ND202 | Nutritional Biochemistry II | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND204 | Food Microbiology and Food Safety | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
ND206 | Introduction to Nutritional Services | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND208 | Nutritional Education and Consultancy | CR:(2,2)3 | ECTS:5 |
ND210 | Food Preparation and Cooking Methods | CR:(2,2)3 | ECTS:5 |
EGL102 | Development of Writing Skills | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
STJ001 | Summer Intership | CR:(0,0)0 | ECTS:4 |
Yıl 3 |
Güz |
ND301 | Mother and Child Nutrition | CR:(2,2)3 | ECTS:5 |
ND303 | Community and Health I | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND305 | Medical Nutrition in Adult Diseases I | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
ND307 | Management of Food Services | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ND309 | Legal Procedures for Nutrition | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
HS301 | Professional Ethics | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ND311 | Bussiness Management Skills | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ELECT6 | Eletive Course 6 | CR:(4,0)4 | ECTS:4 |
Bahar |
ND302 | Nutrition in Child Diseases | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
ND304 | Community and Health II | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND306 | Medical Nutrition in Adult Diseases II | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
ND308 | Nutritional Support Systems | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
ND310 | Community Health Intership | CR:(0,16)8 | ECTS:8 |
STJ002 | Summer Internship | CR:(0,0)0 | ECTS:4 |
Yıl 4 |
Güz |
ND401 | Education at Workplace I | CR:(0,16)8 | ECTS:8 |
ND403 | Graduation Project I | CR:(2,0)2 | ECTS:6 |
HS303 | Biostatistics | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
HS403 | Education | CR:(4,4)6 | ECTS:7 |
ELECT7 | Elective Course | CR:(4,0)4 | ECTS:5 |
Bahar |
ND404 | Graduation Project II | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ND406 | Nutrition Related Diseases | CR:(2,0)2 | ECTS:2 |
HS302 | First Aid and Emeregency | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
ND408 | Case Analysis | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
ELECT6 | Elective Course 6 | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ND402 | Education at Workplace II | CR:(0,20)10 | ECTS:10 |
HS405 | Research Methods | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
Fakülte Tanıtım Videosu
Program Hakkında
4 yıllık bir lisans programı olan ve İngilizce eğitim veren ‘’Beslenme ve Diyetetik’’ bölümümüz şu an Kıbrıslı ve yabancı öğrencilerimize eğitim vermektedir. Amacımız, öğrencilerimizin içinde bulundukları toplumların yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklarının korunması, iyileştirilmesi ve yaşam kalitelerinin artırılması hususunda bölümümüzde kazanacakları bilgi ve birikimin vereceği mesleki özgüvenle çalışan, her zaman uluslararası standartları benimseyen, evrensel düşünce ve değerlerle birlikte tüm dünya kültürlerine saygı gösteren, ve daima araştırmalar yaparak çalışma alanına katkı koyma isteği duyan, kişisel ve bilimsel açıdan tam donanımlı birer diyetisyen olarak üniversitemizden çıkmalarıdır. Eğitimimizin büyük önem taşıyan, öğrencilerimizin derslerde öğrendiklerini pratiğe dökmelerini sağlayarak mesleklerinde etkin olmalarını destekleyen kısmı stajlar ve saha çalışmalarıdır. Bu stajlar ve saha çalışmalarıyla öğrencilerimizin bireysel olarak kendilerini geliştirmeleri yanında, onlara verilecek projelerle bölge halkının beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi edinilerek halkın dengeli beslenme alışkanlığı kazanması ve bu şekilde de sağlıklarının korunmasına katkıda bulunulmaya çalışılacaktır.
Kariyer Olanakları
Bölümümüzde eğitimini tamamlayan mezunlarımız ‘’Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması’’ alarak ‘’Diyetisyen’’ ünvanını alacaklardır. Yataklı ve yataksız tedavi kurumları, besin pazarlama, spor kuruluşları, rehabilitasyon merkezleri, Oteller, Araştırma labarotuvarları, hastane renal bakım, diyabet, onkoloji ve metabolik üniteleri, gıda fabrikaları.
Öğrenci Görüşleri
Ben, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. Sinif öğrencisi Seher Seçkin. Bu bölümü, insan sağlığına yardımcı olmak için secmiştim ve her gecen gün Girne Amerikan Üniversitesi farkıyla hedefime biraz daha yaklaşıyorum. İnsan sağlığının beslenmeyle birebir ilişkili olduğu için bu bölümü seçtim. Bölümün İngilizce olması, başta daha fazla bilgiye erişebilmem gibi avantajlara sahip. Derslerimizin sadece teoride kalmadığı, pratik ile bilgilerimizi zenginleştirdiğimiz için kendimi çok şanslı hissediyorum. Seher Seçkin
Tercihim
İçinde bulundukları toplumların yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklarının korunması, iyileştirilmesi ve yaşam kalitelerinin artırılmasında pay sahibi olmak ve bunu bir amaç haline getirmek isteyen öğrencilerin stajlar ve saha çalışmalarıyla derslerde öğrendiklerini pratiğe dökmelerini sağlayacak olan programımıza yönelmeleri doğru bir tercih olacaktır. Yrd. Doç. Dr. Besim Özyel Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı
Bölüm Dersleri
Yıl 1 |
Güz |
HS101 | Anatomy | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
HS103 | Physiology | CR:(4,0)4 | ECTS:5 |
HS105 | Psychology | CR:(2,0)2 | ECTS:2 |
ND101 | Basic Approaches in Nutrition and Dietetics | CR:(2,0)2 | ECTS:4 |
ND103 | General Chemistry | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
HS203 | Medical Biology Genetics | CR:(3,0)3 | ECTS:3 |
HS115 | Basic Matematics | CR:(3,0)3 | ECTS:3 |
TURK001 | Turkish Language I | CR:(2,0)0 | ECTS:2 |
NH001 | National History I | CR:(2,0)0 | ECTS:2 |
Bahar |
ND104 | Introduction to Nutrients | CR:(2,0)2 | ECTS:4 |
HS102 | Growth and Development | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
HS104 | Self-Knowledge and Communication Methods | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
HS106 | Sociology and Health | CR:(2,0)2 | ECTS:2 |
TURK002 | Turkish Language II | CR:(2,0)0 | ECTS:2 |
NH002 | National History II | CR:(2,0)0 | ECTS:2 |
ELECT1 | Elective Course 1 | CR:(3,0)3 | ECTS:3 |
ND102 | Organic Chemistry | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ELECT2 | Elective Course 2 | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ELECT3 | Elective Course 3 | CR:(3,0)3 | ECTS:3 |
Yıl 2 |
Güz |
ND201 | Principles of Nutrition | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
ND203 | Nutritional Biochemistry I | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND205 | Food Chemistry | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
HS107 | Microbiology-Parasitology | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
EGL101 | Development of Reading Skills | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ELECT4 | Elective 4 | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ELECT% | Elective 5 | CR:(4,0)4 | ECTS:4 |
Bahar |
ND202 | Nutritional Biochemistry II | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND204 | Food Microbiology and Food Safety | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
ND206 | Introduction to Nutritional Services | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND208 | Nutritional Education and Consultancy | CR:(2,2)3 | ECTS:5 |
ND210 | Food Preparation and Cooking Methods | CR:(2,2)3 | ECTS:5 |
EGL102 | Development of Writing Skills | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
STJ001 | Summer Intership | CR:(0,0)0 | ECTS:4 |
Yıl 3 |
Güz |
ND301 | Mother and Child Nutrition | CR:(2,2)3 | ECTS:5 |
ND303 | Community and Health I | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND305 | Medical Nutrition in Adult Diseases I | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
ND307 | Management of Food Services | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ND309 | Legal Procedures for Nutrition | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
HS301 | Professional Ethics | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ND311 | Bussiness Management Skills | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ELECT6 | Eletive Course 6 | CR:(4,0)4 | ECTS:4 |
Bahar |
ND302 | Nutrition in Child Diseases | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
ND304 | Community and Health II | CR:(3,0)3 | ECTS:4 |
ND306 | Medical Nutrition in Adult Diseases II | CR:(3,2)4 | ECTS:5 |
ND308 | Nutritional Support Systems | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
ND310 | Community Health Intership | CR:(0,16)8 | ECTS:8 |
STJ002 | Summer Internship | CR:(0,0)0 | ECTS:4 |
Yıl 4 |
Güz |
ND401 | Education at Workplace I | CR:(0,16)8 | ECTS:8 |
ND403 | Graduation Project I | CR:(2,0)2 | ECTS:6 |
HS303 | Biostatistics | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
HS403 | Education | CR:(4,4)6 | ECTS:7 |
ELECT7 | Elective Course | CR:(4,0)4 | ECTS:5 |
Bahar |
ND404 | Graduation Project II | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ND406 | Nutrition Related Diseases | CR:(2,0)2 | ECTS:2 |
HS302 | First Aid and Emeregency | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
ND408 | Case Analysis | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |
ELECT6 | Elective Course 6 | CR:(2,0)2 | ECTS:3 |
ND402 | Education at Workplace II | CR:(0,20)10 | ECTS:10 |
HS405 | Research Methods | CR:(2,2)3 | ECTS:4 |