İŞLETME FAKÜLTESİ
Günümüzün hızla değişen ekonomik ve teknolojik gelişmeler ışığında sektörün nabzını tutabilecek uzmanları ve yönetici adaylarını yetiştirme hedefine bağlı olarak hazırlanan programdaki dersler uluslararası öğretim üyelerimiz tarafından verilmektedir. Amacımız öğrencilerimizi evrensel değerlere, yönetim ve liderlik sorumluluğuna sahip, verimli, kendine güvenli, karar verme gücüne sahip, İngilizce diline hakim, işletme yöneticisi olarak yetiştirmek; mezuniyet sonrasında küresel rekabet ortamında etkili bir biçimde görev almaya hazırlayacak kalitede bir eğitim ve öğretim vermektir.
Haberler
GAÜ'DEN
GAÜ Öğretim Üyesi “Duayen Chef” Ali Özçil İddialı Konuştu:
Girne Amerikan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün dünyaca tanınmış “Duayen Chef” ödüllü öğretim üyesi Ali Özçil, öğrencilerin başarılarından gurur duyduğunu söyledi.
Kıbrıs’ta Rotisseurs ünvanı alan tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim üyesi olan Ali Özçil,geçtiğimiz yıl ,içerisinde yapılan “Üniversitelerarası Gastronomi Bölümü Yemek Yarışması”nda ekip olarak birinci olduklarına dikkat çekerek “Bu yarışmada 2 altın ve 1 gümüş madalya alarak Girne Amerikan Üniversitesi’nin farkını ortaya koyduk” dedi.
Kıbrıs’ta en büyük farklılığı uygulama mutfağında yarattıklarını söyleyen Ali Özçil, “Öğrencilerimizin başarısıyla gurur duyduk, şimdi hedefimiz yurt dışındaki Gastronomi yemek yarışmalarına katılarak derece almak” diye konuştu.
Girne Amerikan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün günümüzün en popüler meslek grubu olan aşçılık için eleman yetiştirdiğini anlatan Ali Özçil, “Gastronomi eğitimi almak, iş bulma kolaylığının yanı sıra maddi açıdan da cazip bir meslek. AYrıca bu bölümde okuyan öğrenciler hafta sonları otel ve restoranlarda çalışma imkanı buluyorlar. Bu da büyük bir avantaj” dedi.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitiminde en önemli ayrıntının teorik ve pratik uygulamanın birlikte yapılması olduğuna dikkat çeken Özçil, şunları vurguladı:
“Eğitimde kalite sloganıyla ön plana çıkan Girne Amerikan Üniversite Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü güçlü kadrosuyla büyük fark yaratıyor. Dekan Asist. Prof. Dr. İsmet Esenyel, Bölüm başkanı Asist. Prof. Dr. Hüseyin Bozdağlar, Öğretim üyesi arkadaşım Mustafa Şah ile başarıya endeksli bir çalışma yürütüyoruz”
Türkiye’de Turban A.Ş.’de Mutfak Eğitmeni, Etap Group Hotel’de Mutfaklar Koordinatörü, Accor Mercure Group Hotel’de Mutfaklar Koordinatörü ve KKTC’de Jasmine Court, Palm Beach, Celebrity Group Hoteller’de Executive chef, Mutfak Koordinatörü ve OTEM’de Mutfak Eğitmeni olarak görev yapan Ali Özçil, Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor.
Dünya çapında bir çok ülkeden ödül alan Ali Çilli’nin çok sayıda makalesi ve uluslararası dergilerde yayınlanmış yazıları bulunuyor.