İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Haberler
GAÜ'DEN
GAÜ Öğrencilerinden Milli Arşiv ve Araştırma Dairesine Ziyaret
Arşivler Milletlerin Hafızasıdır
Arşivlerin önemine değinen Bayraktar; “Arşivler geçmiş ile geleceği birbirine bağlayan bilim köprüleridir. Yeni nesilleri, eski nesilleri anlamaya ve tanımaya vesile olan belge kaynaklarıdır. Belgelerin bilim ortamlarına yararlı unsurlar olmasını hazırlayan kurumlar olarak, belgelerin korunduğu, saklandığı ve değerlendirildiği milletlerin hafızasıdır. Geçmişin vesikalarıdır” dedi.
Arşivsiz Gazeteci Olmaz
Arşivlerin, dünyadaki bütün ülkelerin önemle üstünde durdukları bir konu olduğunu belirten Bayraktar; “Öğrencilerimizin böyle bir merkezi ziyaret etmesi, bu belgeleri inceleyebilmesi geçmişle az da olsa tanışmış olmalarına bir vesile olmuştur” diyerek açıklamalarda bulundu. Gazetecilik mesleğinde arşivlerin önemine de değinen Bayraktar, arşivsiz gazeteci olmaz. Dijital teknolojinin gelişimi ve Google’ın da arşivlerin önemini azaltmadığını, sadece yöntemlerin değişerek artık dosyaların bilgisayardan açılarak, belgelerin kategorize edildiğine değindi.
K.K.T.C Milli Arşiv ve Araştırma Merkezi
Dr. Ümmü Altan Bayraktar, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi’nin büyük bir özveri ve araştırmalarla emeğini esirgemeyen kurucusu ve ilk müdürü Mustafa Haşim Altan’ı bu hizmetlerinden ötürü takdir ettiklerini belirtirken, kurumun gelecek nesillere sürekli bir araştırma merkezi olarak kalmaya devam edeceğini, Girne Amerikan Üniversitesi’nin geçmişin koruyucusu geleceğin kurucusu olacak böyle kurumlarla işbirliği oluşturmasını ve öğrencilerini bu işbirliğine dahil etmesinin GAÜ’nün onlara verilebileceği en önemli katkılarından birisi olduğunu belirtti.