İLETİŞİM FAKÜLTESİ
“OKULDAN HABER ODASINA” DAVET
“OKULDAN HABER ODASINA” DAVET
İLETİŞİM FAKÜLTESİ GAZETECİLİK / RADYO VE TV
3. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İLGİSİNE
IPS İletişim Vakfı/bianet’in davetiyle, her İletişim Fakültesi Gazetecilik, Radyo ve TV Bölümü’nün 3. Sınıftan 4. Sınıfa geçen öğrencileri arasından birer gazeteci adayı, 25 Temmuz- 31 Temmuz 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “Okuldan Haber Odasına” programında bir araya geliyor. Son başvuru tarihi 15 Haziran 2015’tir. Başvurularınızı bekliyoruz.
Bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştireceğimiz “Medyaya Hazırlık” günlerinde, yaygın medyanın farklı birimlerinden gazeteciler, iletişim akademisyenleri ve hak örgütleri temsilcileri siz genç gazetecilerle birlikte olacak. Ayrıca IPS İletişim Vakfı’nın “başka türlü bir habercilik nasıl olmalı” arayışı ve “hak odaklı habercilik” ilkesiyle günlük haber ürettiği bianet.org deneyimini sizlerle paylaşacağız.
Programda
- Günümüzün Gazetecilik ve Habercilik Anlayışı Üzerine
- Haber Etiği ve Barış Gazeteciliği
- Gazeteciliğe Başlarken
- Hak Örgütleri ve Medya
- Haber Her Yerde
- Sosyal Medya ve Habercilik
- Medya ve Nefret Söylemi
- Anaakım Dışı Habercilik
- Veri Haberciliği
- Yurttaş Haberciliği
- Alternatif Haber Kaynakları
- Uluslararası Medya
- Habercinin Özlük Hakları ve Sorumlulukları
Okuldan Haber Odasına 2007 ve 2014 yılları arasında, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs`taki iletişim fakültelerinden 219 genç gazeteci adayını medyaya hazırladı. Program kapsamında 116 gazeteci, akademisyen ve hak savunucusu genç gazeteci adaylarıyla buluştu. OHO programı çerçevesinde 42 gazete, radyo, televizyon ve hak örgütü ziyaret edildi. Bunlarla birlikte 2013 yılında ikinci basımı yapılan IPS İletişim Vakfı`nın 14. kitabı Gazeteciliğe Başlarken: Okuldan Haber Odasına programın bir diğer ürünü oldu.
Program kapsamında ayrıca,
●İletişim hukukçuları ve insan hakları savunucularının sunumları,
●Kadın, Çocuk, LGBTİ ve İnsan Hakları alanında çalışan kuruluşlar ve gazetecilik örgütleriyle buluşmalar,
● Radyo, gazete ve televizyon haber merkezlerine ziyaretler ve tabii eğlence de yer alıyor.
Programın sonunda, deneyimli gazetecilerin katılımıyla kendi gazetemizin ilk sayfasını oluşturuyoruz. Program bitiminde de katılımcı arkadaşlarımıza sertifikalarını sunuyoruz.
Katılımcıların yol, konaklama ve yemek giderlerini İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) karşılıyor. Program süresince edinmenizi umduğumuz kazanımların habercilik/gazetecilik çalışmalarınıza katkıda bulunmasını ve program sonrasında siz genç gazeteci/haberci adaylarıyla bağımızı sürdürmeyi umuyoruz.
Programa başvuru için SON tarih: 15 Haziran 2015
Bu linkten (http://bit.ly/1zLQwhd) ulaşabileceğiniz )" target="_blank">http://bit.ly/1zLQwhd) Formu’nu doldurarak oho2015@bianet.org adresine gönderebilirsiniz.
OKULDAN HABER ODASINA / 25 TEMMUZ-31 TEMMUZ 2015 / BAŞVURU FORMU
[ Son başvuru tarihi: 15 Haziran 2015 ]
Merhaba,
IPS İletişim Vakfı/bianet, iletişim fakülteleri gazetecilik/radyo-TV bölümlerinin 3. sınıftan 4. sınıfa geçecek öğrencilerini, Okuldan Haber Odasına (OHO) 2015 programına başvurmaya çağırıyor. Her iletişim fakültesinden seçilecek birer kişi, OHO’ya katılmak üzere 25 Temmuz-31 Temmuz 2015 günlerinde İstanbul’a davet edilecek. Aşağıda sizi daha yakından tanımak ve programı düzenlerken sizin görüş ve deneyimlerinizden de yararlanabilmek amacıyla hazırladığımız sorular var. Yanıtlarınız başvuruların değerlendirilmesinde yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkürler.
Kişisel bilgileriniz:
Adınız: Soyadınız:
Doğum Tarihiniz: Cinsiyetiniz:
Üniversite/Fakülte/Bölüm/Sınıf [i] :
Size ulaşabileceğimiz iletişim adresleriniz:
E-posta:
Telefon:
Yazışma adresi:
Lütfen aşağıda bulunan soruları yanıtlayın.
1) “Okuldan Haber Odasına” programına neden katılmak istiyorsunuz? Beklentileriniz neler?
2) IPS İletişim Vakfı ve bianet hakkında bilginiz var mı? bianet’i hangi konu(lar)daki haberler için takip ediyorsunuz?
3) Düzenli olarak takip ettiğiniz bir günlük gazete var mı? Varsa hangisi? Gazete ve genel olarak medyada habercilik anlamında sorunlu olduğunu düşündüğünüz noktalardan bahseder misiniz?
4) Herhangi bir medya kuruluşunda staj yaptınız mı? Habercilik/gazeteciliğe başlamadan önce mesleki anlamda ne gibi ihtiyaçlarınız olduğunu düşünüyorsunuz?
5) Hak haberciliği, barış haberciliği ve yurttaş haberciliği sizin için ne ifade ediyor?