GAÜ Dans Akademisi Ankara’da Boy Gösterdi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Dans Akademisi Ankara’da Boy Gösterdi

Girne Amerikan Üniversitesi Sahne sanatları Yüksek Okulu , Ankara Üniversitesi Dans Araştırmaları Kültür ve Sanat Topluluğu’nun bu yıl beşincisini düzenlediği ADA Kültür ve Sanat Festivalininde boy gösterdi.

 

Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe GAÜ Sahne sanatkarı Yüksekokulu Dans Bölümü Başkanı Susan Heijari, Dans Bölümü Öğretim Üyesi Galip Emre’nin yanısıra Dans Akademisi öğrencileri festivale ayrıca, İstanbul, İzmir, Eskişehir den de öğrenciler katıldı. İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nin katkısıyla düzenlenen festival kapsamında İsrail’li koreograf Liat Waysbort’un yanısıra Ankara Devlet Opera ve balesi sanatçıları Deniz Alp, Serhat Güdül, Özgür Adam, Aslı Güneş Sümer, Müge Güleşen, Kerem Ünal İnanç ile  GAÜ Sahne sanatkarı Yüksekokulu Dans Bölümü Başkanı Susan Heijari, Dans Bölümü Öğretim Üyesi Galip Emre workshop verdi. 

 

Festivalin aynı zamanda akademik danışmanı olan Özgür Adam, öğrencilerin gelişmesi, bildiklerini diğer öğrencilerle paylaşması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Bu etkinliğin İlkbahar’da düzenlenecek olan festivalin bir parçası olduğunu ifade eden Adam, festivalin değişik alanlardaki sahne performanslarının yanında, amatör ve profesyonel tüm sanat tutkunlarını biraraya getirdiğini aktardı.