"KURMANJAN - DATKA DAĞLAR KRALİÇESİ" Kıbrıs Prömiyeri GAÜ’de Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

"KURMANJAN - DATKA DAĞLAR KRALİÇESİ" Kıbrıs Prömiyeri GAÜ’de Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında Oskar adayı Kırgız filmi olan  "Kurmanjan - Datka Dağlar Kraliçesi" filmi Kıbrıs Prömiyerine evsahipliği yaptı.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampsü Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de  gerçekleşen organizasyona, KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Kurmanjan – Datka filminin Yardımcı Yönetmeni Nika Djoldoşeva fakülte dekanları, akademisyenler ve KKTC’de yaşan Kırgız Halkı ve öğrenciler katıldı. GAÜ’de eğitim gören Kırgız öğrenciler tarafından organize edilen Film gösteriminde ayrıca fuaye alnında sergi ve yöresel yemeklerin ikramı gerçekleştirildi. Film gösterimi öncesinde GAÜ’lü Kırgız öğrenciler tarafından yöresel dans gösterisi ve müzik dinletisini sahnelediler.

 

Organizasyonda konuşma gerçekleştiren GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker şunları söyledi;

 

“Kırgız halkı için çok önemli olan ayrıca Oscar’a aday gösterilen bir filmi hep birlikte izleyeceğiz. Böyle güzel ve anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için üniversite olarak onur duyuyoruz. Ayrıca, Kırgızıstan’dan gelen birçok öğrencimiz var ve Kırgızistan’dan da önemli üniversiteler ile akademik işbirliği anlşaalarımız var. Ayrıca filmde emeği geçen herkese teşekkür eder, iyi seyirler dilerim” dedi.

 

Organizasyona onur konuğu olarak  KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, düzenlenen etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirterek Spectrum Fuaye alanında gerçekleştirilen karşılama ve yöresel ikramların çok hoşuna gittiğini söyledi. Kıbrıs’ın yükseköğretim olma yolunda ilerlediğini söyleyen Berova, adada 70 binden fazla üniversite öğrencisinin bulunduğunu bu öğrencilerin 1000’e yakınının Kırgız öğrencilerden oluştuğunu ifade etti. Ayrıca Oskar adayı olan bu filminde emeği geçen herkese teşekkür eden Berova, herkese iyi seyirler diledi.

 

Kurmanjan – Datka filminin Yardımcı Yönetmeni Nika Djoldoşeva gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, film ile ilgili detayları detayları aktararak, filmin 1.5 Millyon Dolar’a malolduğunu söyledi. Ayrıca, filme beklediklerinden daha fazla ilginin olduğunu söyleyen Djoldoşeva, Kıbrıs’ta olmaktan mutlu olduğunu ve  çok beğendiğini söyleyerek GAÜ’ye davetinden ve misafirperliğinden dolayı teşekkürlerini sundu.