İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Haberler
GAÜ'DEN
GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Elif Asude Tunca, TULİP'e katıldı.
GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı, Marmara Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. K. Turay Yardımcı ve GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Elif Asude Tunca, TULİP – Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı’na katıldı.
TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliği ve Düzce Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 15 – 17 Aralık 2015 tarihlerinde Düzce’de gerçekleştirilen programa Türkiye Üniversiteleri’nde rektör, rektör yardımcısı ve dekan konumundaki üst düzey 30 kadın akademisyen katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu konuşmasında, TC. Yükseköğretim alanında kadın akademisyen ve profesör oranlarının gelişmiş batı ülkelerindeki oranlardan yüksek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şerifoğlu Türkiye’nin Avrupa Yükseköğretim alanındaki en iyi cam tavan endeksi (GCI) değerine sahip ülke olduğunu vurgulayarak “bu durum, kadın akademisyenlerin akademik kariyerde yardımcı doçentlikten profesörlüğe yükselirken cinsiyet ayrımcılığı ile karşılaşmadıkları yorumuna temel teşkil etmektedir. Oysaki Türkiye’de yükseköğretim alanında kadınlar için cam tavanın mevcut olmadığı doğru değildir; cam tavan vardır sadece farklı bir yükseklikte, profesörlükten yöneticiliğe geçiş aşamasında bulunmaktadır” dedi.
Kadınların liderlik ve yöneticilik basamaklarında görev almasını teşvik etmek amacıyla Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı’nı geliştirdiklerini belirten Prof. Dr. Şerifoğlu, programın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Programa katılan GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Elif Asude Tunca, programın ilk iki yılında, Yükseköğretimde kadın akademisyenlerin sayısını arttırmak amaçlanırken bu yılki programın mentorluk yapabilecek rektör, rektör yardımcısı ve dekan konumundaki üst düzey kadın akademisyenleri hedeflediğini belirtti. Doç. Dr. Tunca, “bu yıl üçüncüsü düzenlenen program Üniversitelerde üst düzey idari görevlerde bulunan kadın akademisyenlerin diğer kadın akademisyenlere mentorluk etme konusundaki donanımlarını zenginleştirme ve kadın akademisyenleri liderliğe teşvik etme konularında cesaretlendirici ve destekleyici bir atmosfer yaratmayı amaçladı” dedi. Doç. Dr. Elif Asude Tunca sözlerini şöyle sürdürdü: “Program kısa zamana çok yararlı ve yol gösterici bilgileri sığdırmamızı sağladı. Bu anlamda oldukça verimli geçti. Özellikle interaktif yürütülen mentorluk deneyimi, ufkumuzu geliştirmemize büyük katkı koydu. Bu kapsamıyla bizler de kendi fakültelerimizde, üniversitelerimizde, ileriki dönemlerde yönetici konumlara gelecek kadın akademisyenlere katkı koyabilecek, onları teşvik edebileceğiz”
Program kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral Elçi tarafından katılımcıların Liderlik ve Kişilik Profilleri değerlendirildi. Bunun yanı sıra programda Marmara Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Biçer tarafından "Yükseköğretimde Mentorluk ve Koçluk", Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Evrim Cabbaroğlu tarafından " Kadınlar ve Onlar Gibi Düşünen Erkekler Geleceği Nasıl Yönetecekler? Athena Öğretisi" ve Psikolog, Yazar ve Baltaş Grubu Kurucu Ortağı Prof.Dr.Acar Baltaş tarafından "Kadın Liderlerin Potansiyelini Hayata Yansıtmak ve Türk Kültüründe Yönetmek" konulu eğitimler verildi.
Program çerçevesinde Düzce merkezdeki Arkeolojik alan ile Düzce Konuralp Müzesi de gezildi.