İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Halkla İlşkiler Bölüm Başkanı Terkan, Kadın ve Çocuk Haklarına Değindi

GAÜ Halkla İlşkiler Bölüm Başkanı Terkan, Kadın ve Çocuk Haklarına Değindi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Remziye Terkan, son günlerin yoğun gündem maddesi olan “Kadın hakları ve kadına şiddet” konusunda açıklamada bulundu.


 


Yrd. Doç. Dr. Remziye Terkan, kadın haklarının cinsiyet ayrımı yapılmadan eşit olarak uygulanması gerektiğini vurgulayarak, kadın ve çocuk haklarının yanı sıra kadına şiddet konusunun da önemli olduğunu, sağlıklı bir sosyal yaşamın sürdürülebilmesi için en büyük engellerden biri olan şiddetin ortadan kalkması için iletişim ve yayın organlarının rolünün büyük olduğunu belirtti.


 


Cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranışın bir şiddet unsuru olduğuna dikkat çeken Terkan, günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte iletişim alnınında daha kolay ulaşılabilir hal alması ve birçok kişisel ve özel bilginin bilinçsizce sosyal medya alanlarında paylaşılması bu tip şiddet ve baskıya olan eğilimi arttırdığını ifade etti.


 


“Şiddet gören kadınlarımız toplum baskısı yüzünden bu sorunu ortaya çıkaramıyor, kendini ifade edemiyor, çözüm bulabileceğini düşünmüyor, konuşmuyor, susuyor ve bu şiddete göz yumuyor”


 


Şiddetin sadece fiziksel olmadığını, sözlü ve psikolojik olarak da yapıldığına dikkat çeken Terkan, çocuk hakları konusunda da aile bireyleri, anne ve babanın sorumlulukları olduğunun altını çizerek, Ailelerimizin de çocuklar hakkında eğitilmesi gerektiğini, GAÜ olarak sadece akademik bilgileri değil, hayatları boyunca bilinçli ve saygılı bireyler yetiştirdiklerinin altını çizdi. Ayrıca eğitim veren kişilerin bu süreçteki önemine değinen Terkan, kişiler ile ailelerin uyumlu olması ve eğitim kurumlarında alınan eğitimler ile evdeki durum paralel olması gerektiğini vurguladı.