HUKUK FAKÜLTESİ

Duyurular

GAÜ'DEN

YAZ OKULU

YAZ OKULU

YAZ OKULU PROGRAMI

 

1.GAU Akademik takvimine göre,  yaz okulu için final sınav tarihleri 14-16 Ağustos aralığında üç gündür. 

2. Yaz okulunu geçmiş yıllarda olduğu gibi iki dönem şeklinde yapmayı planlıyoruz.

3. 1. dönem 8- 22 Temmuz 2024 aralığında, 2. Dönem 29 Temmuz-12 Ağustos aralığında yapılacak, ikinci dönemin hemen ardından  14 Ağustosta başlayacak  yaz okulu final sınavları  16 Ağustos’da tamamlanacaktır. 

4. İlke olarak  güz ve bahar dönemlerinde alınmamış  temel derslerin yaz okulunda  ilk hak olarak alınmasının hukuk eğitiminde yaratacağı sakıncaları biliyor olmamıza rağmen, içinde bulunulan bazı özel koşullar nedeniyle öğrencilerin yaz okulunda  mevzuatın izin verdiği sayıda  ders alabilmesine  izin verilecektir. 

5.Ancak, yaz okulunun , tıpkı   güz ve bahar dönemleri gibi  bir dönem olduğunun farkında ve bilincinde olarak   bu dersleri  alan öğrencilerin derslerin hocalarından,  müfredatta konu ve hacim sınırlaması  istemesi kabul edilmez, bu tür talepler dinlenilmez.

6. Yaz okulunda bazı derslerini vererek güz ve bahar dönemleri ders yüklerini hafifletmek, erken mezun olmak vb. amaç ve hedeflerle yaz okuluna katılan öğrencilerimiz,  yaz okulunun  çok daha yoğun  ve kapsamlı bir  çalışma   evresi olduğunun bilinciyle  ders seçmelidirler.

7. Sınavlar klasik usulde yapılacaktır.

8. İlke olarak Hukuk Fakültesi  müfredatı kapsamındaki bütün zorunlu dersler yaz okuluna açılacaktır.

Seçimlik derslerde sınırlama yapılacaktır. Öğrencinin güz veya bahar döneminde alıp da veremediği bir seçimlik ders var ise, yaz okulunda alacağı seçimlik ders o dersin yerine sayılacağı için mağduriyet söz konusu olmayacaktır.

9. Yaz okulu kayıtları için   mutlaka  kaydı yapılacak öğrencinin  Fakülteye gelmesi ve yüz yüze olarak işlemlerini yaptırması Rektörlüğümüzün zorunlu kıldığı  bir durumdur. Öğrencilerin  bu zorunluluğun gereğini yerine getirmesini bekliyoruz,  aksi halde  öğrenci yokluğunda kayıt yapılmayacağı gibi muhasebe servisi tarafından bir ödeme de kabul edilmeyecektir.  

Yaz okulu birinci döneminin başladı tarihten itibaren herhangi bir tarihte gelip  kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt talepleri de kabul edilmeyecektir.

10. Yaz Okulunun yukarıda belirlenen final sınav tarih aralığında sınavlar mutlaka yüz yüze yapılacaktır. Yüz yüze kayıt yaptırdıktan sonra devam etmeyen bir öğrencinin mutlaka sınav tarihleri içinde   yüz yüze   yapılacak sınavlarda bulunması   zorunlu şarttır. Sınava herhangi bir nedenle gelmeyecek ve girmeyecek öğrenci için hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir, ödediği yaz okulu ücreti de iade   edilmeyecektir.

11. 8-22 Temmuz 2024 aralığında yapılacak ilk dönem yaz okulu için  güz dönemi dersleri, 29 Temmuz-12 Ağustos aralığında yapılacak yaz okulu için de bahar dönemi derslerinin kaydı açılacaktır. 

12. birinci ve ikinci dönem yaz okulları için 2’şer adet seçimlik ders açılacaktır. 

11.  Açılan derslerin hocaları, kendi  imkan ve  şartları ve yaz programlarına göre  isterlerse   reading olarak veya online olarak, isterlerse yüz yüze olarak  derslerini vereceklerdir. 

Reading,  açılan derslerin yüz  yüze veya online olarak değil,    dönem içinde öğrencinin hocası ile  iletişim halinde ve hocasının yönlendirmeleri doğrultusunda çalışıp sınava hazırlanması ve belirlenen tarihte yüz yüze sınava girmesi demektir. Bu şekilde yapılacak derslerde, dersi alan öğrenci hocasına    ders konusunda her zaman  danışabilecek, soru sorabilecektir. 

YAZ OKULU.pdf