Haberler
GAÜ'DEN
İŞ HAYATINDA MERAK HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve YENİBİRLİDER Derneği ile işbirliğinde düzenlenen “Yeni Nesil Etkili Kariyer” konferansı, GAÜ Millenium Senato ve Kongre Salonu’nda gerçekleşti.
İndeks Bilgisayar A.Ş. Genel Müdürü Banu Sürek konferansta, herkesin eğitimden sonra bir çok hayal kurduğunu, iyi bir okuldan iyi bir derece ile mezun olduğunda bütün şirketlerin peşimizden koşacağı zannedildiğini ve yüksek mevkilerde iş hayatına atılınacağı düşünüldüğünü fakat düşünülen gibi olmadığını söyledi. Sürek konuşmasının devamında; “Ben bu kadar okudum böyle mi işe başlayacağım diye düşünürsünüz. Sakın hemen morelinizi bozup, pes etmeyin. Çalıştıkça yeni insanlar tanıyacaksınız. 2002 senesinde Amerika’da bir eğitime gittim. Bu eğitim sırasında Portföy Yöneticiliğini yaptığım Index Bilgisayar’dan iş teklifi aldım ve kabul ettim. Eğitimim bitti ve Index Bilgisayar’da işe başladım.”
Sürek: “İnsanları Ayakta Tutan İskelet ve Kas Sistemi Değil, Prensipleri ve İnançlarıdır”
Sürek ; “Index Bilgisayar bir distiriptör bir Şirketler grubu. Türkiye’de faaliyet gösteren 200’ün üzerinde uluslararası teknoloji markasının distiriptörlüğünü yapan bir grup. Index’e başladıktan sonra şirketin işleyişinin, dinamik yapısının bana çok uygun olduğunu, merak uyandırdığını farkettim. Finans sorumlusu olarak işe başlamıştım ama görev ve iş tanımımım dışında birçok konuda şirketin birçok kolunda görev almaya başladım. Çok yorulduğum zamanlar oldu ama günün sonunda çok fazla bilgi birikimi edindim. 8 sene boyunca bu böyle devam etti. Kendi iş tanımımın dışında işler aldıkça yöneticilerimde bana yeni sorumluluklar vermeye başladılar. Bunlar böyle bir kartopu gibi yeni sorumluluklar daha çok çalışma derken 2017 senesinde şirketin genel müdürü olmaya laik görüldüm. Gerçek hayat, üniversite hayatı gibi eğlenceli başlamayabiliyor. Eğer çok çalışırsanız sevdiğiniz bir iş, bir şirket bulursanız emin olun iş hayatında kapılar sizin içinde ardına kadar açılır. İnsanları aslında ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır. ” dedi.
Denizbank İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Etkin Yeten “EQ” adlı konuşmasında;
“Şuan üniversitelerde nereye gitsek girişimci olmaktan, kurumsal hayattan biraz uzak durmaktan yana tavırlar görüyoruz. Baktığımızda bazı şirketler birbirinden çok farklı üretimler yapıyorlar. Öbür taraftan bakıldığında da kurumsal hayatın içerisinde ki işler için bilgi, beceri gereklidir. Bu işi isteyen bilgi, berecerileri olduğuna inanan herkes insan kaynakları işini yapabilir.”
Etkin: “İş Hayatında Merak Her Şeyden Önemlidir”
Etkin; “Bugün bankacılık sektörü, teknoloji kullanımı ve dijitalleşme açısından ülkenin en önde gelen sektörlerinden birisidir. Dijitalleşme ve teknoloji ile ilgilenmek istiyorsanız bankalar hiç şüphesiz ki sizin için çok avantajlıdır. Sizin yaptığınız işlerde ben ne yapıyorum, niye yapıyorum diyerek anlam arayışı çok fazla. Öğrenmeye devam edenler ayrışıyor, öğrenme noktasında duranlar, pes edenler ne yazık ki geride kalıyor. İş hayatında merak herşeyden önemlidir. İlgilerinizi anlayarak, meraklarınızın üzerine giderek iş hayatında devam edilmesi gerekir. Bu merakların içine tutkuda giriyor. Biz işimiz gereği insanları tanıma ve işe alınma konusunda çalışıyoruz. Kişinin tutkuları, yetenekleri, gerçek istekleri ne ise onları seçiyoruz. Kimse size istemediğiniz bir işi yaptıramaz” dedi.
Bosch Endüstri 4.0 Projeleri Direktörü Murat Kurtlar, “Lot ve Sanayi 4.0” konulu sunumunda;
Kurtlar: “Tüketicinin Ne İstediğini, Nasıl İstediğini Bilmemiz Gerekir”
“Otomotiv ve teknoloji günümüzde çok hızlı bir şekilde gelişmektedir. Teknoloji bitmeyeceği için her zaman yeni liderler aranmaktadır. Çok önemli, kıymetli bir zaman ve periyottan geçiyoruz. Teknolojide ki değişimleri yeni liderler yeni lider adayları, mühendisler çok iyi anlamalıdır. Elektrikli araba, paylaşımlı araç, otonom araç günümüzde son hızda gelişen teknolojinin başında geliyor. Bizde Bosch firması olarak bu konu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Firmamız sadece beyaz eşya firması olarak bilinse de, ciromuzun %65’i otomotivden gelmektedir. Araçların çoğunda Bosch markasının parçaları vardır. Tüketici odaklı gitmek zorundayız. Firmaları ayakta tutan tüketicidir. Tüketicinin ne istediğini, nasıl istediğini bilmemiz gerekir.”
Kurtlar; “Gelecekte kendimize, çocuklarımıza nasıl güzel bir yaşam sunacağımızı bilmek için Endüstri 4.0’ın, dijitalleşmenin ne olduğunu anlayarak, çalışma hayatımızda firmalarınızda Türkiye’yi rekabet için global ortamda olması gereken yerde tutmak, daha iyi yerlere taşımak gerekmektedir. Bizler için, geleceğimiz için bunlar birinci öncelik olmalıdır” dedi.
Etkinliğin sonunda katılımcılara Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Eraslan Yayınoğlu tarafından teşekkür plaket verildi.