Haberler
GAÜ'DEN
GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ, NİTELİKLİ İLETİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Başkan Vekili Dr. Kamil Kanıpek, GAÜ İletişim Fakültesi’nin en genç bölümlerinden olan ve 2018-2019 Akademik Yılı’nda öğrenci kabulüne başlayan Yeni Medya Bölümü hakkında açıklamalarda bulundu.
Dr. Kanıpek, GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin bilgili, etik değerlere saygılı, yaratıcı düşünen, topluma ve çevresine duyarlı, toplumun ilerlemesi konusunda teknolojiyi etkin ve verimli bir şekilde kullanabilen, sektörde de yaratıcılık ve yenilikçiliğe odaklanmış iletişimciler olarak yetiştirilmesi vizyonu ile hareket ederken; özellikle internet altyapısı ile birlikte gelişen yeni medya alanına uluslararası boyutta sektörün de büyük yatırımlar gerçekleştirdiği günümüzde Yeni Medya Bölümü’ne ve bu bölümden mezun olacak yeni nesil iletişimcilere de ihtiyacın arttığını ifade etti.
Yeni Medya Bölümü’nün, öğrencilerin yeni medya üretimlerini, teknoloji, kültür, sanat ve endüstri faaliyetleriyle birleştirerek bu alandaki çeşitli mesleki uygulamalarda gerekli olan yaratıcılık, eleştirel ve teknik becerileri edinmelerini amaçlayan bir bölüm olduğuna dikkat çeken Kanıpek, ‘Teorik, eleştirel ve pratikteki dersler dengesi ile oluşturulmuş bir müfredatı takip eden öğrencilerimiz, bölümden mezun olduklarında, gazete ve dergilerde, radyo ve televizyonlarda, sosyal medya, halkla ilişkiler, pazarlama ve reklam ajanslarında özellikle online ve dijital çalışmaların yapıldığı alanlarda oldukça geniş iş olanakları bulabiliyor. Bu programdan mezun olan öğrenciler, sosyal medya uzmanı, video yapımcısı, yeni medya gazeteciliği, içerik pazarlama uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı, yeni medya reklamcılığı, yaratıcı medya teknisyenliği, basın medya danışmanlığı, sosyal medya yazarlığı gibi çeşitli iş imkanlarına sahip olabiliyor, yeni medya alanında kariyerlerinde ilerleyebiliyorlar’ dedi.
GAÜ Yeni Medya Bölüm Başkan Vekili Kanıpek, sektörle yapılan işbirlikleri çerçevesinde de, teknik geziler, atölye çalışmaları, gerçek vaka sunumları, konferans ve seminer gibi etkinliklerle profesyonellerin bilgi ve deneyimlerinin öğrencilere aktarıldığını, böylece kişisel ilişkilerinin de gelişmesine imkan sağlandığını söyledi.