GAÜ 32. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ, CUMHURBAŞKANI AKINCI’NIN KATILIMI İLE 7 HAZİRAN’DA ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 32. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ, CUMHURBAŞKANI AKINCI’NIN KATILIMI İLE 7 HAZİRAN’DA ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 32. Dönem Mezuniyet Töreni, 7-8 Haziran’da, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılımı ile, Girne Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek. 
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk Mezuniyet töreni ile ilgili yaptığı açıklamda, bu yıl 1500’e yakın mezun vereceklerini belirterek, törenlerin 7-8 Haziran tarihlerinde 2 gün şeklinde gerçekleşeceğini belirtti. Öztürk açıklamasının devamında ise şunları söyledi; 
“Başarılı bir dönem geçirdik ve mezuniyetimizle devam ediyoruz. Ailelerin ve velilerin fedakar destekleriyle öğrencilerimizin ve bizim yanımızda olmaları dolayısıyla şükranlarımızı sunuyoruz ve onların yetişmesine vesile olan tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu mezuniyet törenimizde, bu yıl da Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’nın aramızda olacak olması da ayrıca bir mutluluktur.” 
“Bu senenin bir özelliğide, kardeş üniversitemiz Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin de ilk mezunlarını veriyor olması. Bu da bizim için gurur verici. Mezuniyet törenimizin başarılı geçmesini temenni ediyorum ve mezun olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Onlar bizim dünya elçilerimiz, onlarla her zaman gurur duyuyoruz. Biliyorsunuz bir dünya üniversitesi olarak 100’ün üzerinde farklı ülkeden öğrencilerden oluşan çok önemli bir kültür mozaiğimiz var. Eğitim öğretimin yanında bu mozaiğe dahil olan öğrencilerimiz bu kültürlerden faydalanarak bir dünya insanı olarak mezun oluyor. Bizim öğrencilerimiz bir dünya insanı olarak daima sevgi ve barışı arzulayacak ve bizim barış elçilerimiz olacaklardır. Bu sene hep ilkler var. İlk pilotaj mezunlarımızı veriyoruz. Hukuk fakültemiz bu sene yemin törenini de mezuniyette yapacak.” dedi.