KKTC’NİN EĞİTİM SORUNLARI, GAÜ’DE MASAYA YATIRILDI

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC’NİN EĞİTİM SORUNLARI, GAÜ’DE MASAYA YATIRILDI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü tarafından “Eğitim Sektörünün Değerlendirilmesi” konusunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Montessori Okulları Müdüresi Hatice Düzgün, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Volkan Avcı ve KKTC Yükseköğretim Müfettişi Behçet Çelebi katılarak, KKTC’de ki eğitim sorunlarına dikkat çektiler.

Panel’de konuşma gerçekleştiren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Panele eğitim camiasından katılarak destek veren konuklara teşekkürlerini sunarak, GAÜ inovatif düşünceyi her konuda gerçekleştirmek için yıl içerisinde bir çok etkinnlik gerçkelştirdiklerini ve bu etkinlikleride gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti. Öztürk, Eğitim konusunun bir ülkenin temel konusu olduğunu ve ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, GAÜ olarak, eğitimin ada genelinde gelişimi noktasında birçok araştırma ve farklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bundan sonra da bu çalışmların devam edeceğini belirtti.

GAÜ Kariyer Merkezi Koordinatörü Halide Koca, Eğitim Sektörünün Değerlendirilmesi konulu panel öncesi Kariyer Merkezi Koordinatörlüğünün çalışmalarından bahsederek şunlara değindi;

“2017-2018 akademik yılı bünyesinde kariyer merkezi koordinatörlüğümüzün kuruluşu ile birlikte çeşitli etkinliklerimiz olmaktadır. Bunlardan bir tanesi 12 film 12 etkinliktir, sektörel geziler, sektörel buluşmalar, sektörel eğitim seminerleri mezunlar buluşması uluslararası kariyer haftası ve sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecektir. Katılımlarınızı bekliyoruz. Bu etkinliklerimiz kapsamında sektörel eğitim buluşmalarımızın birincisini eğitim sektörü olarak yapmak istedik” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonununda gerçekleşen panelin moderatörlüğünü GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Arslan üstlendi.

Lefkoşa Montessori Okulları Müdüresi Hatice Düzgün, “Okul öncesi eğitim veren bir kurumuz. Kıbrıs’ta  benzeri görülmeyen yenilikçi bir eğitim vizyon sunmaktayız. Okullarımızda,  yüzyılı aşkın süredir bir çok ülkede ilgi görmüş ve başarı göstermiş bir sistem olan Montessori eğitimi uygulanmaktadır. Montessori eğitimi ile çocukların keşif ve merak duygularını destekleyerek, onları kendi kararlarını verebilen, sorumluluk alabilen ve öğrenmekten zevk alan genç bireyler olarak hayata hazırlamak ilk hedefimiz. Deneyimli idarecilerimiz, tecrübeli Montessori eğitmeni koordinatörlüğünde çalışan ve Kıbrıs Montessori Okulları Montessori öncülüğünde Kıbrıs‘a getirilen uluslararası bir eğitim programına dahil olan öğretmen kadromuz, uzman psikoloğumuz ve rehberlik servisimizle, çocukların eğitiminden öğretimine, sağlığından beslenmesine kadar herşeyin montessori standartlarına ve en önemlisi çocukların doğasına uygun olması için gayret ediyoruz” dedi. 

Lefkoşa Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Volkan Avcı ise konuşmasında, “Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, 8 Ekim 1999 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Milli Piyango İdaresi tarafından resmi devlet töreni ile açılıp, ülkemiz gençlerinin hizmetine sunulmuştur. Okulumuz, Türkiye Cumhuriyeti Milli Piyango İdaresi`nin Türkiye dışında yaptırdığı ilk lisedir. İlk hedefimiz üniversitelere öğrenci yetiştirmektir.

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı  Yükseköğretim Müfettişi Behçet Çelebi ise, “Biz yükseköğretim dairesi olarak ciddi anlamda çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız uygulamada lise öğrencilerinin meslek alanlarını daha iyi tanıyabilmeleri için yükseköğretim hakkında neler bilmeliyiz konulu bir çalışma başlattık. Çeşitli dönemlerde seminerler düzenlenerek öğrencilere meslekler hakkında bilgiler vermeye çalışıyoruz. Bunu yaparken KTKC’deki üniversiteleri uzak tutamazdık ve tüm üniversite rektörlerinden görüşler alarak bu yola çıktık. Rektörlerimizin verdiği fikirleri öğrencilere sunmaya çalıştık. Öğrenciler kendi isteklerine doğru yönlendirilmesi açısından böyle bir çalışmamız oldu” dedi.