AKRAN ZORBALIĞI GÜZELYURT’TA TARTIŞILDI

AKRAN ZORBALIĞI GÜZELYURT’TA TARTIŞILDI

GAÜ Güzelyurt Kurtuluş Lisesi ve Güzelyurt Türk Maarif Koleji Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Girne Amerikan üniversitesi (GAÜ), Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde düzenlenen etkinliklerde, lise öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Girne Amerikan Üniversitesi tanıtım etkinlikleri kapsamında , Güzelyurt Kurtuluş Lisesi ve Güzelyurt Türk Maarif Koleji öğrencilerine yönelik tanıtım semineri gerçekleştirildi.Eğitim seminerinin yanında eskrim , dans ve müzik ile de öğrencilere üniversitenin sosyal imkanları aktarıldı.

Tanıtımda eğitim semineri gerçekleştiren GAÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Sardoğan “Akran Zorbalığı” üzerine seminer gerçekleştirdi. Yrd.Doç.Dr.Memhmet Sardoğan, özellikle öğrencilerin sınav stresi ile baş etmenin yollarını kendilerine ifade ederken, gerçekleştirdiği eğitim semineri ile, lise öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.Her iki liseden de aralarında PDR okumak isteyen öğrenciler seminer sonrasında Sardoğan’a yoğun ilgi gösterdi .Seminerin ardından GAÜ Medya Koordinatörü Simge Erdal ve GAÜ Eğitim Uzmanı Işık Yeşilçimen tarafından Gaü’nün öne çıkan bölümleri , yurt dışı olanakları ve burs imkanları hakkında detaylı bilgi aktarıldı.Akademide ki başarılarının yanında sosyal başarıları ile de çok konuşulan Girne Amerikan Üniversitesi, bu farkını liseli öğrencilere de sunarak seminerin yanında eğlenceli gösterilere imza attı.GAÜ Spor Yüksekokulu öğretim üyesi ve Eskrim antrenörü Ömer Aydın ve eskrim alanında burs almaya hak kazanan  milli sporcu öğrencilerimiz , öğrencilere sosyal bir kulüpte yer almanın farkını anlatırken, aynı zamanda da eskrim sporu ile ilgili de geniş bilgi aktardılar.Aydın gerçekleştirdiği konuşmasında, Eskrim’i diğer sporlardan ayıran en önemli farkın zeka ve zihin ile hareket edildiğini ve kişisel gelişim de çok etkili olduğunu vurguladı.Aydın, Eskrim sporu ile ilgili merak edilen tüm soruları yanıtlayarak da öğrencilerinin spor hakkında bilgi edinmesini sağladı.Dans Kulübü öğrencilerinin gerçekleştirdikleri dans şovu ve Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencisinin sunmuş olduğu performans ile eğitim semineri sona erdi.

Seminerin sonunda Güzelyurt Kurtuluş Lisesi Müdüresi Canev Osmanlı , katkılarından dolayı GAÜ öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Mehmet Sardoğan’a teşekkür çiçeğini takdim ederek , zengin içerik ve eğitici seminer için öğrencileri adına GAÜ ‘ye teşekkürlerini iletti.