GAÜ KARİYER GELİŞİM VE EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KARİYER GELİŞİM VE EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü’nün hazırlamış olduğu “Kariyer Gelişim ve Eğitim” seminerleri başladı.

Yrd.Doç.Dr. Fatma Demir’in konuşmacı olduğu  Üniversiteden İş Yaşamına Geçiş: Özgeçmiş, Kapak ve Kişisel Beyanat Yazımı ile ilgili seminer düzenlendi.

Yrd.Doç.Dr. Fatma Demir seminer ile ilgili GAU TV’ye yapmış olduğu açıklamasında, Kariyer yönetim konusunda kariyer merkezi ile koordineli olarak kariyer yönetimiyle ilgili bir dizi seminerler planladıklarını belirterek, bu çerçeve de ilk seminer olan “Üniversiteden İş Yaşamına Geçiş: Özgeçmiş, Kapak ve Kişisel Beyan Yazımı” konulu semineri gerçekleştirdikleirni söyledi. Demir açıklmasının devamında ise şunları söyledi;

“Kariyer yönetim konusunda yaptığımız ilk seminerde öğrencilerimizin üniversiteden işe geçiş sürecinde onların karşılayacakları CV hazırlama gibi,  yazı yazma gibi ve  kişisel beyanat yazma konularında  bilgilendirdik. Kariyer yönetim konusu bildiğiniz gibi öğrencilerimiz için çok önemli bütün yaşamı içine alan bir konu. Biz kariyer yönetimi seminerleri ile bugün ilkini düzenleyip devam edeceğimiz seminerler ile öğrencilerimizin derslerinin yanında aynı zamanda onlara kariyer gelişimi ile ilgili bilgi vermek sadece mezun etmek ve diploma vermek değil aynı zamanda iş gücü piyasasında da bağlarını kurmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmalarla aynı zamanda üniversitemizin eğitim ve istihdam ilişkilerini güçlendirmek bir diğer amacımız. Daha önemlisi bildiğiniz gibi BM Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında da üniversitemizde çalışmalarımız olacak. Bu kapsamda Kariyer Yönetimiyle ilgili olarak istihdamla; özellikle bağını kuran çalışmalarla biz, Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin 6.Maddesi istihdam ile ilgili ve bu yönde de çalışmalarımızı gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu da bizim için oldukça önemli bir katkı olacaktır” dedi.