TKA, “HULT PRIZE'IN ORTAYA ÇIKIŞ AMACI; DOĞRU İNSANLARI BULUP ONLARA DÜNYAYI DEĞİŞTİRME ...

Haberler

GAÜ'DEN

TKA, “HULT PRIZE'IN ORTAYA ÇIKIŞ AMACI; DOĞRU İNSANLARI BULUP ONLARA DÜNYAYI DEĞİŞTİRME ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğrencisi ve Hult Prize GAÜ Kampüs Direktörü Nede Tka, dünyanın en saygın sosyal girişim yarışmalarından birisi olan, “Hult Prize” yarışması ile ilgili merak edilenleri anlattı.

GAÜ İletişim Fakültesi öğrencisi Taliya Khafizova tarafından gerçekleştirilen, GAÜ Medya ve Cyprus Observer ortak yayınında “Hult Prize” yarışması hakkında merak edilenleri açıklayan Nede Tka, bu projeninin GAÜ bünyesinde ilk kez gerçekleştiğini belirterek, “Hult Prize” yarışmasının çok büyük bir proje olduğunu ve bu konuda öğrencilerin ve akademisyenlerin çok heycanlı olduğunu söyledi. Projenin eski Amerikan Başkanı Bill Clinton tarafından teşvik edildiğini ifade eden Tka, kazanan gruba ödülünün bizzat Clinton tarafından verildiğini bildirdi. Tka yarışma hakkında yaptığı açıklamanın devamında ise şunları söyledi; 

“Geçmiş yıllarda da  bu yıl olduğu gibi yarışmanın proje destekleme bütçesi 1 milyon Dolardı ve bazı takımların projelerini bitirmesi için 1 milyon dolar yetmemişti. Projeye destek verecek yatırımcılar bulunup 4 milyon dolara kadar projelerini bitirmek için yatırım olmuştu. Bu sadece kazanmakla ilgili değil, dünyayı değiştirmekle ilgili. İnsanlara haklar vermekle ve fırsatlar sağlamakla ilgili. Hult Prize`in ortaya çıkış amacı doğru insanları bulup onlara dünyayı değiştirme şansı vermek. Bir kutunun dışından yaratıcı düşünmek yeterli. Ben Tunusluyum, geçen yılın birinci projesi bir Tunuslu tarafından yönetilmişti. ve Tunus`da ki ani değişim göze çarpıyordu. Çünkü 16 bölge finali var kendi yerel etkinliğinizi kazandığınızda. Tunus şimdi bölgesel finallerden bir tanesi. Başlangıç fikri bir iş fikri. Hult Prize`i özel yapan, insanlara yardım ederek kazanmak; yani hayatı daha güzelleştirerek para kazanmak gibi.”

“Gelecekte Kıbrıs neden bölgesel finallere ev sahipliği yaparak daha da tanınırlığını arttırmasın. Bu yılın teması 10 milyon kişinin hayatını değiştirmek için enerjinin gücünden yararlanmak. Bu bir şeyler icat etmek gibi karmaşık değil. Bu GAÜ`den herkese açık, bütün fakültelere bütün seviyelere. Yapmaları gereken GAÜ`de öğrenci olduklarını kanıtlamak ve online kayıt yapmak. Hult Prize`da hepimiz toplumuz, bu sene katılmıyor olsam da sürekli yardım ediyor olacağım. Daha çok katılım, daha çok tanınmış bir Kıbrıs demek. İlk olarak kayıt oluyorsunuz, eğer isterseniz workshoplarımıza katılıyorsunuz, etkinliklerimize gelip takım olarak fikrinizin sunumunu yapıyorsunuz. Eğer kazanırsanız ve isterseniz Tunus`a kampa gidiyorsunuz veya direkt olarak bölge finallerine gidiyorsunuz ve uluslararası takımlarla yarışıyorsunuz. Biz Dubai`yi bölge finalleri için seçmeyi düşünüyoruz. Eğer takımımız seçilirse hızlandırıcı programa katılacaklar. Bence en güzel kısmı da bu. Çünkü bir kalede 8 hafta geçiriyorlar. Londra`da Hult Prize kalesinde. Kendi ofislerinde, kendi çalışma alanlarında çalışıyorlar.” dedi.