Haberler
GAÜ'DEN
GAÜ KULÜPLERİNDEN ANLAMLI "10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA ETKİNLİĞİ"
GAÜ KULÜPLERİNDEN ANLAMLI "10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA ETKİNLİĞİ"
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi, Atatürkçü Düşünce Kulübü ve Türkoloji Kulübü işbirliğinde "10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliği" düzenledi.
GAÜ Milenyum Binası Senato Hall’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşuyla başlayan etkinğe, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, BRTK Müdürü Meryen Özkurt başta olmak üzere, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, fakülte Dekanları, Akademiyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, açılış konuşmalarını GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Remziye Terkan ve Türkoloji Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Yavuz Demir gerçekleştirdi. Ardından, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi, şiir okundu, Atatürk’ün yaşamı ve yaptıklarını anlatan film gösterildi, “Atatürk Kadın ve İletişim” konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Genç Tv Haber Spikeri Didem Gürses’in yaptığı; “Atatürk Kadın ve İletişim” konulu söyleşinin konukları ise TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ile BRTK Müdürü Meryem Özkurt oldu.
ÖZTÜRK “SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ”
GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk yaptığı konuşmada Ulu Önder Atatürk’ü 79’uncu ölüm yıldönümünde sevgi, saygıyla andıklarını ifade etti.
Katılımcılardan gözlerini 1 dk. kapatıp Ulu Önder Atatürk’ü düşünmeleri halinde onu yanlarında hissedeceklerini ifade eden Öztürk, Atatürk’ün hiçbir zaman ayrılmadığını ve her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.
TERKAN “TUTTUĞU IŞIĞI GELECEK NESİLLERE YANSITACAĞIZ”
İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Remziye Terkan ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlamanın 79’uncu yıl dönümünde onun manevi huzurunda saygıyla eğildiklerini söyledi.
“Tarihe yön vermiş,Türk Milleti’ni aydınlığa çıkaran liderimizi asla unutmayacağız” diyen Terkan, onun tuttuğu ışığı gelecek nesillere yansıtacaklarını kaydetti.
Türkoloji Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Yavuz Demir ise Yüce Önder ile alakalı çok şey duyduklarını, okuduklarını, derlediklerini ve izinden sapmadan gitmeye devam edeceklerini söyledi.
Demir, böylesi bir günü insiyatif alarak sevgi, saygı ve aşkla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için anma etkinliği düzenleyen GAÜ ile öğrenci kulüplerine Türk Milleti’nin bir mensubu olarak teşekkür etti.
Demir, Yüce Önder’in kurduğu medeniyetin sonsuza dek yaşayacağını da ifade etti.
ÖZKURT: “BRTK’nın İlk Kadın Yöneticisi Olma Mutluluğunu ve Gururunu, Atatürk Sayesinde Yaşıyorum”
BRTK Müdürü Meryem Özkurt yaptığı konuşmada, bir kadın olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yaşamın her alanında görüp hissedebildiğini ifade ederek, şu anki makam ve görevinde onun sayesinde bulunduğunu vurguladı.
Kadınların Osmanlı döneminde “saray” ve “aile” olarak ikiye ayrıldıklarını ve birisi sarayda diğeri ise peçe arkasında hapis şekilde yaşam sürdüklerini anımsatan Özkurt, kadınlara Atatürk ile bilgiye ulaşma hakkı ve eşitlik tanındığını kaydetti.
Özkurt, BRTK’da ilk kadın yönetici olma mutluluğunu Atatürk sayesinde yaşadığını ve bunu ona borçlu olduğunu ifade etti.
Özkurt, toplumda, kadın ile erkeğin cinsiyet farkı ve fiziki güç dışında birbirinden pek farkı bulunmadığını ancak toplum içerisinde mutlu olarak yaşayabilmesi için ona eşit hak ve özgürlük sunmak gereğine işaret etti.
Haber yayıncılığında tam bilgiye sahip olunmadığı zamanlarda bunun haberini yapmadıklarını ifade eden Özkurt, eksik bir şey bırakmamaya, haberin baş ve sonunu koymaya dikkat ederek, cümleyi düzgün şekilde yazıp, edit edip sonra servis ettiklerini söyledi.
DOÇ. DR SAYGILI: “TÜRK KADINI, ÇOCUKLARINI, ONUN SAYESİNDE; ÇAĞDAŞ, DÜNYA İNSANI OLARAK YETİŞTİRDİ”
TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ise GAÜ İletişim Fakültesi ile öğrenci kulüplerinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıl dönümü kapsamında düzenlediği anma etkinliğinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Türk Milleti’nin bugün özgürce yaşayabilme, millet olarak kendisi ile gurur duyabilmesinin Atatürk sayesinde olduğunu ifade eden Saygılı, bunun yanında onun kadına desteğinin de büyük olduğunu söyledi.
Saygılı, Türk kadınının çocuklarını, onun sayesinde; çağdaş, dünya insanı olarak yetiştirdiğini; lafla değil, özde koyduğu yasalar, örgütlenmeler ve devrimlerle, onun eserlerinin bugünlere taşındığını vurguladı.
Ülkede bir çok sivil toplum örgütü, daire ve kurumların başında kadınların bulunduğunu ve bugünkü söyleşiye katılan kurumların başında da iki kadın yöneticinin olduğunu belirten Saygılı, asıl önemli olan noktanın; kadın ve erkeklerin birlikte eşit haklara sahip ve uyumlu şekilde var olması olduğunu kaydetti.
Uluslararası boyuta bakıldığında Türkiye’de kadına tanınan hakların bir çok ülkeden önce Türk kadınına verildiğini de belirten Saygılı, bu kapsamda, Atatürk’e Türk kadınına verdiği büyük önem için ne kadar teşekkür edilirse edilsin az geleceğini söyledi.
Saygılı, bir kadın olarak yöneticiliğini yaptığı TAK’ta çalışan personel ile karşılıklı sevgi, saygı temelinde pek sorunla karşılaşmadığını da dile getirdi.
İletişimde dilin önemine işaret eden Saygılı, dil olmadan iletişim olamayacağını, iletişimde ana unsurun dil olduğunu vurguladı.
Saygılı, bu çerçevede Atatürk’ün sadece kadınlara yönelik değil hayatın her aşamasında yaptığı devrimlerin makbul olduğunu düşündüğünü, bunun yanında iletişim bazında da ana dilin korunmasında Atatürk’ün büyük bir miras bıraktığını söyledi.
Yazılı basının güçlüğünün farklı olduğunu belirten Saygılı, yazılı basında en iyiyi sunabilme ve herkesin anlayabileceği dili kullanmaya özen gösterdiklerini belirtti.