Haberler
GAÜ'DEN
GAÜ İNOVASYON TEMASINI, YAPAY ZEKA SEMPOZYUMU İLE VURGULAMAYA DEVAM EDİYOR
GAÜ 5. MÜHENDİSLİK, YAPAY ZEKA VE UYGULAMALARI SEMPOZYUMU, AÇILIŞ KONUŞMALARI İLE BAŞLADI
Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu”, bilim insanları, akademisyenler, ve öğrencilerin katılımı ile başladı.
GAÜ, 2017-2018 Akademik yılı teması olan İnovasyon’u, bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiği Mühendislik, yapay Zeka ve Uygulamaları Sepozyumu ile vurgulamaya devam ediyor. 1-3 Kasım 2017 tarihleri arasında, GAÜ Millenium Senato Hall’de gerçekleştirilecek olan sempozyuma, alnında uzman bilim insanları, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterecek.
Sempozyum’un açılış konuşmasını gerçekleştiren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, GAÜ’nün inovasyon yılını güçlü bir başlangıç yaparak, 5. Geleneksel Yapay Zeka Sempozyumu ile sürdürüdüğünü belirtti. Öztürk, sempozyumun amacının; dünyanın dört bir yanından akademisyenlerin, deviniminin durma ihtimali olmayan mühendislik alanında, yeni bilgi, bulgu ve bilimsel temellerini inovatif fikir ve uygulamalarını yine dünyayla paylaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Öztürk, bunu yaparken de, aynı zamanda amaçlarının özelde öğrencilere, genelde de tüm katılımcılara yeni ufuklar açmak ve düşünce şekillerini mühendislik disiplini çerçevesinde yapılandırmalarına yardımcı olmak olduğunu vurguladı.
Öztürk konuşmasının devamında ise şunları söyledi;
“Bilgi, bulgu, fikir ve uygulama bahsinden hareketle; Bu yıl üniversitemiz tarafından inovasyon yılı olarak ilan edilmiştir. Mühendislik açısından bakıldığında inovasyon; mühendisliğin yapısı gereği bünyesinde barındırdığı bir olgudur. Zira mühendislik, bilimin temellerinin, insanların hayatını kolaylaştırmak ve bu yolla insalığa hizmet vermek fikriyle yoğrulmasından meydana gelmiştir ki; bu, insanlık var oldukça sonu gelmeyen ve sürekli yeni kapılar açan, yeni yolar bulan, yani temelinde yenilik ihtiva eden bir süreçtir. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde elde edilmiş ve paylaşılmış bilgiler gelecekte elde edilecek yeniliklerin anahtarı ve yeni bilgilerin temeli olacaktır” dedi.