GAÜ’nün Afrika Temaslarının Yankıları Sürüyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’nün Afrika Temaslarının Yankıları Sürüyor

DAVUT: “ÖĞRENCİLERİMİZE AFRİKA’DA DA EĞİTİM ALMA OLANAKLARINI SAĞLAYACAĞIZ”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Yükseköğretimde 50.yılına doğru ilerlerken, Afrika’da gerçekleştirmiş olduğu temasların yankıları sürüyor.

 

GAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Sualp Davut, GAÜ’nün afrika ülkerine gerçekleştirmiş oldukları ziyaretleri ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında,  Afrika’da 2 yıl içerisinde toplamada 6 ülkeye ziyarette bulunduklarını, son ziyaretlerinde de 3 ülkenin devlet yetkilileri ve üniversiteler ile önemli temaslarda ve anlaşmalarda bulunduklarını belirtti.
 
Davut açıklmasının devamında ise şunları söyledi;
 

Davut: “Öğrencilerimize Afrika’da da Eğitim Alma Olanaklarını Sağlayacağız”

 

“Geçtiğimiz yıl 6 ülkeye gittik. Bu yılda devamını getirdik. Gittiğimiz her ülke de Milli Eğitim Bakan’ı ve Bakan yardımcıları ile görüşerek, ülkemizi ve üniversitemizi tanıttık. Ardından, yine ziyaretleirmiz çerçevesinde Yüksek Öğretim Kurumları ile gerçkeleştirdiğimiz temaslar ile üniversitemizin adreditasyonlarını aldık. Belli bir oranda burs vereceğimiz konusunda ayrıca akademik anlamında işbirliği yaptık. Ortak yapacağımız bilimsel çalışmalar da karar kıldık. Oluşacak olan yasal prosedürleri tamamlayarak, yaptığımız çalışmalarda gelişmiş ülkeler de kampüs çalışmasına başladık. Bu da çok önemli birşey, artık öğrencilerimize Afrika’ da da eğitim alma olanaklarını sunacağız.”

 

Davut: “GAÜ Olarak En Güçlü ve En Avantajlı Olduğumuz Yönümüz de, Akreditasyonlarımızdır”

 

“GAÜ ve KKTC hakkında çok sorularla karşılaştık. Biz de hem KKTC’yi, hem de GAÜ’yü elimizden geldiğince tanıtmaya çalıştık. Ayrıca akreditasyonlar ile ilgili sorular aldık. GAÜ olarak en güçlü ve en avantajlı olduğumuz yönümüz de, akreditasyonlarımızdır. Bunun nedeni de, GAÜ’nün uluslararası olarak tanınmasıdır. Her fakültemizin kendine ait akreditasyon avantajlarını anlattık. Bunun yanı sıra akademik ve sosyal alanda da bir çok sorularla karşılaştık. Ayrıca, burs ve aynı eğitim ücretiyle öğrencilerimize istedikleri bir yerde ki kampüsümüzde akademik eğitim görme  fırsatı sunuyoruz. Bu da öğrencilerimiz ve yeni gelecek öğrenci adaylarımız için çok büyük bir avantajdır.”

 

Davut: “2016-2017 Akademik Yılında ki Hedefimiz Toplamda 4.000 Öğrenci”

“Bu sene 4 bin öğrenci hedefledik. Bu 4 bin öğrenci hedefine de ulaşacağız. Yapılan bütün çalışmalarda ortaya çıkmıştır. Şu anda bize kayıtlı olan koşullu kayıt verdiğimiz öğrenci formuyla yeni öğrencilerimizi bekliyoruz. Sadece Afrika’dan gelecek öğrencilerimizi değil, Yüksek Öğrenci Programında birçok ülkeden öğrencilerimizi bekliyoruz. Biliyorsunuz bizim 108 farklı ülkeden öğrencilerimiz var. Biz Dünya üniversitesiziyiz; sadece Kuzey Kıbrıs içine sıkışmış bir üniversite değiliz. Ama esas olarak, eğitim dışında farklı bir ortam da olma olanağı tanıyoruz. Yeni kültürler öğrenmelerini, benimsemelerini ve harmanlamalarımını amaç ediyoruz. Yaşadığımız bir Dünya’nın içinde öğrencilerimizi adapte etmeye çalışıyoruz. Kendilerini her daim geliştiren öğrenciler amaçlıyoruz.” dedi.