GAÜ Uluslararası İşletme Eğitimi İle Fark Yaratıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Uluslararası İşletme Eğitimi İle Fark Yaratıyor

Girne Ameirkan Üniversitesi (GAÜ) İşletme Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Derviş Kırıkkaleli, fakülte hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kırıkkaleli katıldığı TV programında, İşletme Fakültesi’nin GAÜ`nün ilk ve en büyük öğrenci sayısına sahip fakültelerinden birisi olduğunu belirterek, 2015-2016 Akademik yılında fakülte olarak öğrenci sayılarının 1000`in üzerinde olduğunu ifade etti. GAÜ İşletme Fakültesi bünyesinde 7 İngilizce ve 1 Türkçe lisans programının yanında, 10 yüksek lisans ve 3 tane doktora programının olduğunu söyleyen Kırıkkaleli,  30’a yakın tam zamanlı akademisyenin fakülte bünyesinde eğitim verdiğini ifade etti.

Kırıkkaleli, “Küresel dünyanın küçülmesi ve öğrencilerin uluslararası şirketlerde çalışma şanslarına erişebilmesi adına yabancı dilde eğitim görmek çok avantajlı” diyerek, öğrencilerin aldığı diplomaların uluslararası alanda geçerli olmasının öğrenciler için büyük önem arz ettiğini belirtti.

Kırıkkaleli: “En önemli olanaklarımızdan biri dinamik ve tecrübeli akademik kadromuz”

Açıklamalarının devamında ise Kırıkkaleli şunları söyledi;

“En önemli olanaklarımızdan biri dinamik ve tecrübeli akademik kadromuz. Bu bizim büyük bir avantajımız. Bunun yanında fakültemizde 3 tane bilgisayar laboratuarımız var. Öğrenciler teorik bilgilerin yanında uygulama şanslarını da buluyorlar. Fakültemiz ev sahipliğinde düzenli olarak uluslararası konferanslar düzenliyoruz. Öğrencilerimizin bu tür aktivitelerde aktif olabilmeleri için onları teşvik ediyoruz. Öğrencilerin aktif rol aldığı İşletme Kulübümüz var. Bunun da ileride öğrencilere çok faydalı olacağına inanıyorum. Bunun dışında GAÜ`nün en büyük altyapısı benim görüşüme göre GAÜ`nün dünyanın 7 farklı ülkesinde kampüslerinin olması. Bizim öğrencilerimiz Hong Kong`da, Canterbury`de, İstanbul`da heryerde eğitimlerini devam ettirebiliyor ve bu bir üniversitenin öğrencilerine sunabileceği en büyük olanaklardan biridir diye düşünüyorum. Öğrencilerimiz bu konuda çok mutlu. Geçen yıl İstanbul`da yaz okulunda bir çok ders açtık. Sadece yaz okulu değil, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde de öğrencilerimiz oralarda ders alabiliyorlar. 100`ü aşkın farklı ülkeden öğrencimiz mevcut. Bu şu anlama geliyor; öğrencilerimiz farklı kültürleri de burada tecrübe edebiliyorlar. Bu küresel anlamda çok önemli.”

Kırıkkaleli: “Öğrencilerimiz GAÜ`den Mezun Olurken Aynı Zamanda University of London Diplomasına da Sahip Olabiliyorlar”

İşletme Fakültesi bölümlerimiz Avrupa Konseyi İşletme Birliği ve Uluslar arası İşletme Asemblesi tarafından akredite edilmiştir ve bu iki akreditasyon kurumu dünyadaki en prestijli akreditasyon kurumları olarak biliniyorlar. Bu akreditasyonlar öğrencilere verilen eğitim kalitesini ve fakültede bulunan donanımı göstermekte. Akreditasyonlar onayla bizim fakültemizi ve bölümlerimizi diğer üniversiteler karşısında bir adım öteye taşıyor. Öğrenciler 4 yılda çift üniversiteden iki diploma alabiliyorlar. Bunlar İşletme alanında, finans ve muhasebe alanlarında da mevcut. GAÜ`den mezun olurken aynı zamanda University of London diplomasına da çok cüzi miktarlarda sahip olma şansını yakalıyor.” Dedi.