Avrupa Birliği, “GİRNE” İsmi İle Sadece GAÜ’yü Eşleştirdi

Haberler

GAÜ'DEN

Avrupa Birliği, “GİRNE” İsmi İle Sadece GAÜ’yü Eşleştirdi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), isim benzerliğinden dolayı oluşan haksız rekabet oluşumu nedeniyle sürdürdüğü haklarını geri alma mücadelesi sürecinde, “Girne Üniversitesi” isminin, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti dahilinde de, kullanım hakkı ve tescili, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Hakları Ofisi tarafından “Girne Amerikan Üniversitesi”ne verildi.

Konuyla ilgili GAÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, TC Türk Patent Enstitüsü tarafından da GAÜ’ye tescil verildiği belirtilerek, mücadele sürecinde haklılıklarının birkez daha onaylandığı ifade edildi.  

Sürecin bu yönde ilerlemesi ile birlikte; KKTC Hükümeti’nden de yine, aynı yönde sonuçlanan dava kararı ve ara emirlerinin uygulanması noktasında, İdare’ye karşı yaptırımda bulunmasını; dava kararlarının hayata geçirilmesini ve uygulanmasının  ısrarla altını çizen GAÜ Rektörlüğü,   kurulduğu günden bugüne kadar, bulunmuş olduğu kentin ismi ile anılıyor ve biliniyor olmasının ötesinde, Dünya üzerindeki tüm uluslararası işbirliği ve anlaşmalarını da “Girne” ismi ile sürdürmüş  olmasına dikkat çekti.

Ayrıca, Avrupa Birliği tarafından da haklı davalarının  muhatabı olan kurumun yasa tanımamazlık ile kullanmaya devam ettiği ve  ‘Girne’  ile ilişkilendirmiş olduğu  ismin tescil hakkının Girne Amerikan Üniversitesi’nde olduğu vurgulanan açıklamda, bir kez daha alınan tescili ile yeni bir döneme girildiği ifade edildi.

GAÜ’nün sürdürülen yasal süreç sonrası gerek KKTC’de, gerekse T.C.’de ve Avrupa Birliğinde yeni tazminat davalarına hazırlandığı belirtildi.