GAÜ Yöneticiler Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri; “Amacımız, Dünya’nın Similasyonunu ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Yöneticiler Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri; “Amacımız, Dünya’nın Similasyonunu ...

Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Üyesi ve Rektör Yardımcısı Doç.Dr. Hossein Sadri, GAÜ Merkez Kampüsü’nün; Dünya’nın farklı kültürlerinden insanların birarada bulunma şansını yakaladığı çok nadir yerleşkelerden biri olduğunu söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında, genelde Girne Amerikan Üniversitesi, özelde de aynı zamanda dekanlığını yaptığı ‘Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ ile ilgili soruları yanıtlayan Doç.Dr. Sadri, en önemli amaçlarının; GAÜ’yü tercih eden genç bireylere, yaşamlarının belki de en önemli dönemini özetleyecek bu yolculuklarında bilgi beslemesi yanında, farklı zenginliklerde deneyimler kazandırarak onlara “güzel bir yolculuk çantası” hazırlamak olduğunu vurguladı.

“GAÜ, BİR DÜNYADIR”

 GAÜ Yöneticiler Kurulu Üyesi Doç.Dr. Hossein Sadri; “Üniversitemiz GAÜ, bir dünyadır. Dünya’nın bir simülasyonudur. Dünyanın farklı kültürlerinden insanların beraber  olma şansı yakaladığı, bütün bu zenginliği birarada bulabileceğiniz nadir mekanlardan birisidir. Bu, sadece fiziki olarak değil, aynı zamanda düşünsel anlamda da böyledir. Özellikle çok gurur duyduğumuz akademik kadromuzun köken olarak farklı uluslardan gelmeleri, hem de çok farklı ekollerde eğitim görmekten sonra bir arada bulunmaları, burada böyle bir ortam yaratmıştır. GAÜ, dolayısıyla tam anlamıyla bir ‘Dünya Üniversitesi’dir.” şeklinde konuştu.

Girne Amerikan Üniversitesi Merkez  kampüsü dışında; GAÜ’nün, küresel yüksek eğitim zincirine bağlı Dünya’nın 3 Kıtasında toplam 7 akademik yerleşkesi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Sadri, “Kendimize özgü, bizi diğer üniversitelerden farklı kılacak şekilde programlarımızı bir ‘Dünya Üniversitesi’ne yakışır şekilde dizayn ediyoruz. Farklı ülkelerde de öğrencilerimize eğitim imkanı sunuyoruz. Ortaya koyduğumuz yeni projelerimizden bir tanesi de, doğrudan bir global lisans programı şeklinde, Öğrencimiz eğitim sürecine başladığında, hazırlık sınıfını İngiltere`de, takip eden  2 senesini Moldova`da, son 2 senesini de GAÜ Merkez Kampüsü’nün bulunduğu Kıbrıs`ta devam ettirerek, süreci tamamlama ve bir ‘diplomalar bütünü’ ayrıcalığı elde etmeye hak kazanmaktadır.” dedi.

VE MİMARLIK

Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili olarak da, diğer mimarlık fakülteleri ve bölümleri gibi, yeni öğrencilerini karşılama heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen Doç. Dr. Hossein Sadri, GAÜ`nün, genç mimar adayları için doğa harikası bir ada ülkesi Kıbrıs`ta, Girne`de, huzurlu bir kampüste, dinamik bir yüksek eğitim alternatifi konusunda iddiasını tekrarladı. Sadri, "Özel olarak mimarlık bir yaratıcılık eğitimidir aslında. Bir öğrenciyi, daha yaratıcı kılmak üzere geliştirilmiş bir eğitimdir. Mimarlık, iç mimarlık, grafik tasarım ve plastik sanatlar olarak ayrılmış bölümlerimiz ile öğrencilerimizin; yapacakları çalışmaların ve projelerin  sosyo- kültürel  değişikliklere yol açabilecek olmasının farkındalığı içerisinde olmalarını arzu ediyoruz. Mimarlık disiplinin en önemli karakteri, sabır ve zamanı hissederek, iyi kullanarak geleceğin mimarları ile iç mimarlarını yetiştiriyoruz. Bu coğrafyada, GAÜ ‘Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’  olarak çok iddialı olduğumuzu söylemek istiyorum.  Akdeniz ve Ortadoğu’nun en iyi mimarlık fakültelerinden biri olduğumuzu düşünüyorum. Buna ilaveten, sadece mimarlıkta değil, GAÜ`de,  birçok programımızda bu yaratıcılığı ön plana çıkarıyoruz. Öğrencimizi mezun olduğu zaman, sadece kendi alanında kalmaması, birçok alan ile temasta olabilmesi için, somut kazanımlar ile uğurluyoruz” dedi.