‘The American Nursery School’ Müdürü Binnur Saymaz; ANAOKULU, BİR ADIM ÖTEDEKİ “ANAKUCAĞI” ...

Haberler

GAÜ'DEN

‘The American Nursery School’ Müdürü Binnur Saymaz; ANAOKULU, BİR ADIM ÖTEDEKİ “ANAKUCAĞI” ...

1840’lı yılların Avrupa’sında artık “anaokulu” kavramından bahsedilebilir günlerden bu yana, artık günümüzde her ülke kendi tasarladığı okul öncesi eğitim programını kullanıyor. Bazı programlar, özgünlükleri ve yaratıcılıkları ile diğerlerinden ayrılıyor, birden çok ülkenin tercihlerinden biri haline de geliyor.

Girne Amerikan Üniversitesi  kurumsal iletişim organlarında yayınlanan ve  gelecekteki  velilerine seslendiği  söyleşisinde; Anaokulu formunun aslında, çocukların dünyaya gelişlerinden sonraki ihtimam ile büyütüldükleri sürecin, dış dünyadaki  ilk eğitim evresi dönemi olduğunun altını çizen  ‘The American Nursery School’  Müdürü  Binnur Saymaz, anaokulunun bu bağlamda,  yine “Anakucağı” olması gerektiğini ifade etti.

 

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu bünyesinde bulunan, ‘The American Nursery School’un Müdürü  Binnur Saymaz;  Programlarını  ‘çocuklarının’ genel olarak;  bilişsel, motor, özbakım, sosyal, dil alanlarını geliştirmek üzere hazırladıklarını söyleyerek,  Bir çok programda çocuklara kazandırılmak istenen;  kazanım ve göstergeler, kavramlar, kelimelerin önceden planlanlandığını belirtti. 

       

Saymaz, “kurumsal olarak referansımız,  velilerimizden aldığımız iyi puanlanmış ‘geri dönüt’ tür. Bu geri dönüt; aynı zamanda, okulumuzun ‘garanti belgesini’ bir başka deyiş ile,  yetkinlikte ulaştığı amaçsal hedefimizi de teyit etmektedir” dedi.

 

ANAFİKİRLERDEN BİR DİĞERİ DE,  OKULUMUZ “ÇOCUK BAHÇESİDİR”

 

Çocukların, oyun aracılığı ile kendilerini geliştirebilecekleri  ve dış dünyayı öğrenebilecekleri, sıkı disiplin kuralları içine hapsetmeden;  neyi, ne zaman öğreneceklerini,  çocukların kendi kararına bırakmanın “yeni bir fikir” olmadığını savunan Saymaz,  “kontrollü bir çocuk bahçesi”  kavramının, yöneticiliğini yaptığı okulun  içeriğini tanımlayabileceğini de belirtti.

 

‘The American Nursery School Müdürü  Binnur Saymaz;  “ Ailelerimize vaat ettiğimiz şeylerin göstermelik değil gerçekçi olması için çabalıyoruz. İdealistiz ve çocuklarımız ile ailelerimizi önemsiyoruz. Ailelerimiz,  onlara sunduğumuz ve vaat ettiğimiz eğitim ve öğretim hizmetlerini gözlemliyor, çocukları üzerindeki sonuçlarını, artçı etkilerini görüyorlar. Bütün bunlardan sonra, takdir edilmek çok güzel bir duygu.  Öncelikle;  ailelerin, çocuklarını güven içinde  ‘kuruma’ teslim edebileceklerine yönelik kişisel inancınızın, tüm çalışanlarınız ile en yüksek düzeyde olması gerekmektedir . Çocuklarımızın güvenliği , bizim için birinci derece önemli husustur. Çocukların birebir gözlenmesi, bireysel yönlerinin öne çıkartılması ve  çocuklarının okula mutlu bir şekilde gelip, gitmeleri konusunda ailelerimizin  güvenini kazanmak,  bizim için daimi öncelik konusudur.  Beslenme, sağlık, spor, sanat  ve bilim  alanlarında çocuklara sunduğumuz  imkanları,  hem fiziki yapı, hem de içerik açısından sağlayabilecek özgüvenimizin varlığı şüphesiz; ülkemizdeki okul öncesi eğitim alanında kurum olarak diğer profesyonel teminatımızdır.” şeklinde konuştu.

 

VE YENİ DÖNEM, “NÜFUSUMUZ ARTIYOR, DAHA MUTLUYUZ”

 

Her yılın mayıs ayından itibaren, yeni dönem kayıtlarının başladığını söyleyen,  ‘The American Nursery School Müdürü  Binnur Saymaz, Anaokulları’ndan ilkokula mezun ettikleri öğrenci sayısının, kontenjan sınırını genel olarak ilgilendirdiğini, mezun olanların yerine,  alt sınıftan gelenlerin doldurduğu  sınırlı sayıda kontenjanlarına dikkat çekerek  “Daha çok alt gruplara, yani 2 yaşa kayıt alıyoruz. 3 ve 4 yaş gruplarına da ancak belli sayıda kayıt alabiliyoruz. 2 yaştan itibaren öğrencilerimizin velileri  daha da  avantajlı oluyor. Bölüm bitene kadar, ücret değişikliği yaşamıyorlar.  Tüm temel becerileri, sistemli bir şekilde,  kademe kademe kazanma fırsatı buluyorlar, daha başarılı oluyorlar. Bu yıl; 2015 yılı doğumlu çocuklarımızdan başlamak üzere,  2014, 2013 ve 2012 doğumlu öğrencileri alıyoruz. Haziran ve Temmuz aylarında, bir kayıt yoğunluğu yaşadık. Halen kayıt için,  müstakbel velilerimizin ziyaretleri de  devam ediyor. Son kayıtlarımızı almak üzereyiz. Zorunlu olarak, yedek kontenjana aldığımız çocuklarımız  var. Gerekirse, ek  şube açma durumumuz olacak. Bunun için yeterli kapasiteye de ve öngörülere de sahibiz. Nüfusumuz artıyor, çok mutluyuz. Gösterilen yoğun ilgi için,  GAÜ Okullar Grubu adına da teşekkür ediyorum.”  dedi.