GAÜ Rektör Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Mehmet Zeki Avcı: “Sağlık Alanında Kendi Ülkemiz İle Değil ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Rektör Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Mehmet Zeki Avcı: “Sağlık Alanında Kendi Ülkemiz İle Değil ...

Geçtiğimiz günlerde Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atanan, aynı zamanda GAÜ Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü olan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, bir “sağlıkçı” olarak bu göreve getirilmesinin, GAÜ’nün sağlık eğitimi vizyonu ile sağlık alanındaki yatırımlarına verdiği önem yanında, sürecin hızlandırılması anlamlarını da taşıdığını söyledi.

Göreve atanmasının ardından; GAÜ Medya Birimi aracılığıyla, Üniversite’nin kurumsal tüm iletişim portallarında yayınlanmak üzere  sorulara cevap veren  Yrd. Doç. Dr. Avcı, “Eğitim kalitesi, en öncelik verdiğimiz nokta, eğitim kalitesinin  üst düzeyde gelmiş bulunduğu  Dünya standartlarının değişen formlarına göre daimi güncellenmesi , mezun olan öğrencilerimizin  için uygun  iş ortamına girebilmeleri, girdikleri zaman da zorluk çekmeden işlerini yapabilmeleri,  çok dikkat ettiğimiz noktalardan bazıları. İçinde bulunduğumuz  yaz döneminde de;  akademik kadromuzun daha da iyileştirilmesi ile birlikte önümüzdeki eylül ayında,  hep açık olan kapılarımızı yine ardına kadar gururla açacağımıza inanıyorum.  Biliyorsunuz, GAÜ`nün geçtiğimiz yıllardan itibaren başlayan sağlık söylemi artık kamuoyunun bilgisindedir.  Sağlık,  aslında Ülkemiz’in ve  Dünya’ nın bir sorunudur. GAÜ`nün sağlığa  biçtiği vizyon ise,  uzun vadeli sağlam bir yatırımlar bütünlüğüdür. Rektör yardımcılığının da, bir sağlıkçı olarak bana verilmesi  benim için gurur verici bir olaydır. Sağlığın  üst düzeyde temsil edilmesi  ile bir çok  akademik eylemimizi  daha bütünlük ile  yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

 

TEMEL SAĞLIK SORUNLARI İÇİN, “BEŞPARMAK DAĞLARI” GEÇİLİP,  LEFKOŞA’YA KADAR GİDİLMEYECEK

 

Kuzey Kıbrıs’ta, temel sağlık hizmetleri yapılanmalarının, kamusal ve özel sektör olarak yıllardır Lefkoşa’ya  endekslendiğini hatırlatan  Avcı¸ ”Sağlık yatırımlarının genellikle  Lefkoşa`ya yapıldığını görüyoruz. Temel sağlık sorunları için,  tabir uygunsa insanlarımızın Beşparmak Dağları’nı geçip Lefkoşa`ya gitmesi gerekti yıllarca, halen de öyledir çoğunlukla. GAÜ Hastanesi projemizin, bu anlamda  bütün ülkeye hitap etmesi  amaçlanıyor, ancak bölge halkı ve yaşamı açısından herşey  olumlu değişecek, bir turizm kentinde sağlık hizmetlerinin de mükemmel düzeyde olması gerekir, başka bir alternatifiniz de yoktur.  İşte, projelerimizi ve yatırımlarımızı bu yönde geliştiriyoruz.  Sağlık alanında, sadece kendi ülkemizle değil,  asıl Dünya ile yarışacağız.” şeklinde konuştu.