GAÜ Zirvesinden "Toplumsal Direniş Bayramı" Kutlama Mesajları

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Zirvesinden "Toplumsal Direniş Bayramı" Kutlama Mesajları

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) üst yönetimi; yayınladıkları mesajlar ile, "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı" Yıldönümünü birlikte kutladı. GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi ile Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk ise şahsı ve tüm çalışanlar adına ayrı ayrı yayınladıkları mesajlarında birlik ve beraberlik duygularına da vurgu yaptılar.

GAÜ`nün kurumsal tüm kanalları aracılığı ile; kamuoyunun bilgisine sunulan kutlama mesajları şöyle; Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar imzası ile yayınlanan mesajda; "KKTC adına atılan adımlar ile Kıbrıs Türk Halkı`nın Ada`daki mevcudiyeti olan Toplumsal Direniş Bayramı`mız  ile Türk Mukavemet Teşkilatı`nın (TMT) kuruluşunun 58.inci, devamı olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı`nın 40.ıncı ve Osmanlı İmparatorluğu`nun Kıbrıs`ı fethedişinin 445.inci yıldönümlerini tüm içtenliğim ile kutlarım." ifadeleri kullanılırken, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı  Doç. Dr. Asım Vehbi ise; Bu yıldönümünün,  Kıbrıs Türk Toplumu`nun 3 ayrı gururu birden yaşadığı günün yıldönümü olduğunu belirterek;  "Tarih, toplumların gurur ve minnet ile andığı günleri barındırır. Kıbrıs`ta Türk Varlığı`nın başlamasına sebep olan, Kıbrıs`ın fethedilişinin 445., varoluş ve özgürlük yolunda Kıbrıs Türk Halkı`na ışık tutan ve güven veren Türk Mukavemet Teşkilatı`nın 58., barışın ve huzurun teminatı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı`nın 40.ıncı kuruluş yıldönümlerini  kapsamış Toplumsal Direniş Bayramı`mız kutlu olsun" dedi.

AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL ADINA DA REKTÖRDEN KUTLAMA MESAJI

Girne Amerikan Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ise; Şahsı, akademik ve idari tüm çalışanlar adına; Kıbrıs Türk Halkı`nın sarsılmaz dirayetinin ve simgeleşmiş varoluş mücadelesinin evrimini özetleyen bu yıldönümleri birlikteliğinin,  tesadüfi olmayan `kadim ve kutsal` bir birliktelik ve   zaman devinimi olduğunu vurgulayarak; "Farkındayız ve Rektörü bulunmaktan onur duyduğum, Kıbrıs Türk Halkı adına da bir başarı öyküsünü barındıran Girne Amerikan Üniversitesi Ailesi olarak, Toplumsal Direniş Bayramı`mızı ` Biz de` tüm içtenliğimiz ile kutluyoruz" diyerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti`ne "Beka` dileğini de iletti.