GAÜ’den Uluslararası Kongre’de 7 Bildiri

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Uluslararası Kongre’de 7 Bildiri

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arif Sarı'nın liderliğinde bölüm öğrencilerinin katıldığı uluslararası kongrede 7 bildiri yayınladı.

Bodrum’da gerçekleştirilen International Conference on Research in Education & Science isimli uluslararası kongre de, Siber Güvenlik, Bulut Bilişim, Açık Kaynak İstihbaratı, Siber Güvenlik Eğitim Müfredatları, Gelişmekte olan Ülkelerde Siber Güvenlik Atlyapıları, Küreselleşen Dünyada Siber Savaşlar ve Yenilenebilir Enerji Korelasyonu hakkında 7 adet bildiri sunan Sarı ve beraberindeki öğrenciler, GAÜ’yü ve KKTC’yi uluslararası kongre’de başarıyla temsil etti.

 

Konuyla iligli açıklamada bulunan GAÜ Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arif Sarı,  GAÜ’den katılan öğrenciler arasından bildiri sahibi olan GAÜ Yönetim Bilişim Sistemleri lisans öğrencisi Onurhan Yılmaz’ın lisans düzeyinde GAÜ’nün yetiştirdiği bir öğrenci olarak bildiri sunmasının dikkat çekerek büyük ilgi topladığını belirtti. Kongrede ayrıca oturum başkanlığını da yapan Doç. Dr. Arif SARI, bildirilerin lisans düzeyindeki öğrenciler tarafından hazırlanıyor olmasına vurgu yapıp, GAÜ’deki Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünün eğitim kalitesine dikkat çekti. Sarı ayrıca, altyapı, akademik kadro ve teknik desteğin önemini belirterek, eğitim kalitesinin tesadüf olmadığını vurguladı.