GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi, Kültür ve Sanat’ın Çekim Merkezi Olacak

GAÜ SPECTRUM ULUSLARARASI KONGRE MERKEZİ, KÜLTÜR VE SANAT’IN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs yerleşkesi Girne Kampüsü bünyesinde bulunan Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi 2016-2017 Akademik yılı ve yenilenen yüzü ile birlikte, KKTC’nin kültürel çekim merkezine dönüşüyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nin yeni yapılanmanın ardından; kulisleri, soyunma odaları, çok fonksiyonlu salonları ve son teknoloji altyapısı ve GAÜ’nün 2016-2017 Akademik yılı ile birlikte, 20.000 öğrenciye ulaşacak öğrencilerin yanı sıra, Kıbrıs halkı ve Kıbrıs’a gelecek olan iş insanlarınında kullanımına sunulacağı belirtildi.

Uluslararası standartlarda yenileme çalışmalarının ilk etabı sona eren GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nin yenilenen yüzüyle ile birlikte, yalnızca Girne’nin değil, Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek büyük ölçekli çocuk tiyatroları, tiyatro, müzikaller,  uluslararası kongre, seminer ve konferanslara ev sahipliği yapacağı vurgulandı.

Ayrıca, son teknoloji kullanılarak yenilenen altyapısı ile salonun, aynı anda birden fazla etkinliğin gerçekleşebileceği düzeye ulaşacağı belirtilen açıklamada, yenileme çalışmalarının 2’nci aşamasında salonun 2 katlı hal alacağı ve seyirci kapasitesinin arttırılacağı kaydedildi.