GAÜ İçinizdeki Yemek Yapma Yeteneğini Ortaya Çıkarıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İçinizdeki Yemek Yapma Yeteneğini Ortaya Çıkarıyor

GAÜ’DEN 8 HAFTALIK GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KURSU

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretim’de 50.yılına doğru ilerlerken, akademik bilgi birikimi ve deneyimini tüm halk ile paylaşmaya devam ediyor.

 

Ulusal ve Uluslararası arena bune kadar birçok ödül ve başarı elde etmiş olan GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, alanında uzman ve tanınmış eğitmenler eşliğinde 8 haftalık Gastronomi ve Mutfak sanatları Kursu veriyor. Gerçekleştirilen kurusun sonunda başarılı olacak katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne kampüs, Millenium Redroom Gastronomi ve Mutfak sanatları uygulama mutfağında eğitimleri verilecek olan kursun toplamda 8 hafta süreceği ve süre dahilinde derslerin Pazartesi ve Perşembe günleri 16:00-19:00 saatleri arasında gerçekleştirileceği ifade edildi. Kurs dahilinde, ilk hafta el yapımı makarna çeşitleri (ravioli, linguine ve Fransız gnocchi, 2. Hafta, vejeteryan yemekleri (mevsim sebzeli kiş, keçi peyniri ve ve biberli tart, kızarmış risotto topları, 3. Hafta, tavuk yemekleri (tavuğu kemiklerinden ayırma tekniği ve kemiklerinden yemek sosu yapımı) cordon bleu ve rulo tavuk rosto, 4. Hafta, balık yemekleri (tüm balığın filet yapımı, suda ve fırında pişirme teknikleri), kinoa salatası ve filet balık, dere otu soslu limonlu ızgara somon, 5. Hafta, kırmızı et ve sosları (mantar, biber), ızgara bonfile ve beef wellington (puf hamurunda pişmiş dana bonfile), 6. Hafta kanapeler (kokteyl yemeği çeşitleri), krem peynir ve tütsülenmiş somonlu atıştırmalıklar, marinelenmiş lolipop şeklinde tavuk kanatları, 7. Hafta, etnik mutfa (Hindistan ve Çin), tavuk köri ve zencefilli taze soğanlı dana, 8. Hafta ise tatlı haftası Swiss rull (rulo pasta) lizer torte (meyveli tart) ve çikolatalı parti kekleri’nin yapılması ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında eğitimler verileceği ifade edildi.

 

Ayrıca, GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yemek Kursu hakkında ayrıntılı bilgi ve detaylar için 650 2000 ext:1258 numaralı telefondan yada huseyinbozdaglar@gau.edu.tr mail adresinden bilgi alınabileceği ifade edildi.