Akpınar, ‘30 Yılda, Kariyer Yolu Kıbrıs’tan Geçmiş 20.000 Evrensel Mezun, GAÜ’nün Gururu’

Haberler

GAÜ'DEN

Akpınar, ‘30 Yılda, Kariyer Yolu Kıbrıs’tan Geçmiş 20.000 Evrensel Mezun, GAÜ’nün Gururu’

AKPINAR, “HAYATIN FARKLI NOKTALARINDAN VE DÜNYANIN FARKLI KÖŞELERİNDEN GELMİŞ ÖĞRENCİLERİMİZ İLE GURUR DUYUYORUM”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar; 2015-2016 Akademik Yılı’nın Mezuniyet Töreni’nin ardından,  yazılı bir açıklamada bulunarak; Mezunların,  bundan önceki kuşak mezunlar gibi artık GAÜ Evrensel Mezunlar Topluluğu üyesi olduklarını bildirdi.

 

Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Akpınar’ın mesajı şöyle;

 

“Bugünler, bizim için çok özel günler. Son mezuniyet törenimizle birlikte, 30`uncu yıl mezunlarımızı vermenin de gururunu yaşadık. Hissiyatım; çok özel  ve müstesnadır. GAÜ’nün mezuniyet platformlarına, diplomalarını almak için çıkan GAÜ`nün ilk öğrencilerinin ardından tam 30 yıl geçti.  Siz, yeni mezun öğrencilerimiz de artık birer "GAÜ Evrensel Mezunlar Topluluğu" üyesi oldunuz. Aralarında, Dünya’nın her yerine yayılmış olan düşünce insanları, üst düzey yöneticiler, her meslek grubundan seçkin partnerler  ve sektör liderleri ile siyasi temsilcilerin bulunduğu, yaklaşık 20.000 mezunumuzun yer aldığı bir ağa dahil oldunuz. Evrensel düzeyde,  rekabetçi bir eğitim sunmakta olan Girne Amerikan Üniversitesi,  öğrencilerine Dünya’yı  ‘kendi evleri gibi’  hissedebilmeleri için bir fırsat sunmaktadır. Bu bağlamda; Her biri hayatın farklı noktalarından ve dünyanın farklı köşelerinden gelmiş mezun ya da mezuniyet aşamasına yürüyen tüm öğrencilerimiz ile gurur duyuyorum. “

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, 30.uncu Dönem Mezunları’na yönelik açıklamalarını şöyle devam ettirdi;

 

Tıpkı Sizler gibi, Girne Amerikan Üniversitesi de yeni bir döneme girmektedir. Yükseköğretimde  30.uncu yılımızı tamamladığımız ve  50.inci yıl meşalemizi yaktığımız bugünlerde,  ulaşmış olduğumuz noktadan bundan  fazla gurur duyamazdık. Yeni atılımlarımız, artarak devam edecektir. Önümüzdeki yıl, ilk özel hastanemiz hizmet vermeye başlayarak;  özelde Girne Halkı, genelde ise tüm Ada Halkı’nın ihtiyaçlarına yönelik yaşam kalitesini arttırma noktasında kendisini kanıtlayacaktır. Ortadoğu ve Avrasya`da 150 master programı içerisinde ‘en iyiler’ arasında  adımız yer almaktadır. Yenilenen akreditasyonlarımız ile de yeni akademik yıllar için hazırız.

 

ABD ve İngiltere`de seçkin üniversiteler ile yeni işbirliklerine imza atmak üzere hazırlanmaktayız. ‘University of London’  ve  ‘Richmond American University Londra’  ile yapılan işbirliği çerçevesinde,  çift diploma uygulamasını da hayata geçireceğiz.  ‘GAÜ Ailesi’ olarak,  Sizlerin gururlanarak anabileceğiniz bir  ‘GAÜ Evi’niz olabilmesi için tüm imkanlarımızla çalışmaktayız. Dünya’nın neresinde olursanız olun diliyorum ki; buradaki fakülte ve arkadaşlarınız ile bağınızı koparmayın. Girne Amerikan Üniversitesi`ni; "Üniversitenizi", Sizlerin bir öğretmeni ve kılavuzu,  bilgeliğinizin ve kendinizin bir birey olarak büyüdüğü yer olarak hatırlayın; GAÜ Ailesi olarak bizim de tüm çabamız, ‘GAÜ Diploması’nın bir şeref ve gurur kaynağı olarak kalmasını sağlamak olacaktır.

 

Akpınar, yazılı açıklamasının son bölümünde;  Tüm mezunlardan, GAÜ Küresel Mezunlar Ailesi`nin bir üyesi olarak;  kendilerini  daimi takip etmesini,  ‘Üniversiteleri’nin hiç bitmeyecek  gelişimi ve daha da büyümesi  süresince,  en büyük desteği de, kariyer yolu Kıbrıs’tan ve GAÜ’den geçmiş  tüm mezunlardan beklediğini de belirterek; “ Burası evinizdir.  Sonsuza kadar yuvanızdır. Eminim aranızdan bazıları da ‘ailemize’  tekrar, bu defa takım arkadaşlarımız olarak katılacaktır. O günü sabırsızlık ile bekliyor olacağım. Siz; değerli mezunlarımızı tüm içselliğimle kutluyor ve yeni yaşam yolculuğunuzda başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.