GAÜ’nün Ses Starları, Türkiye'de Rock Festivali’nde Sahne Alıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’nün Ses Starları, Türkiye'de Rock Festivali’nde Sahne Alıyor

GAÜ ÖĞRENCİLEİRNDEN OLUŞAN ‘DASTANA’ GURUBU, ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ’NDE SAHNE ALACAK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde eğitim gören 6 öğrencinin kurmuş oldukları ‘Dastana’ isimli gurup, Türkiye’de her yıl sabırsızlıkla beklenen, en ünlü Rock sanatçılarının sahne aldığı ve Geçtiğimiz sene toplamda 100.000`den fazla müzikseveri buluşturarak, izleyici rekoru kırmayı başaran “Zeytinli Rock Festivali”nde sahne almaya hak kazandı.

 

Bu yıl 25-28 Ağustos tarihleri arasında Balıkesir’in Dalyan Sahil’inde gerçekleşecek olan Zeytinli Rock Festivali’nin KKTC elemeleri, geçtiğimiz günlerde Lefkoşa’da, İskender Paydaş, Umut Kuzey, Alen Konakoğlu ve Meltem Ciddi gibi ünlü isimlerin jüri üyeliğinde gerçekleşti. KKTC’den festivale katılmaya hak kazanan 3 guruptan birisi olan Dastana, GAÜ’yü ve KKTC’yi Zeytinli Rock Festivali’nde temsil edecek. Dastana gurubu bünyesinde Solistliği GAÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğrencisi Dilara Ferit üstlenirken, Akustik Gitar ve Vokal’de Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Burak Oğuz, Elektro Gitarda Mimarlık öğrencisi Melih Güngör, Akordiyon’da Psikoloji öğrencisi Talha Furkan Aksoy, Davulda Hukuk öğrencisi Alican Özkan, Bas Gitarda ise Hukuk öğrencisi Erencan Çelik yer alıyor.

 

Dastana grubunun solisti Dilara Ferit yaptığı açıklamada, grubun 2013 yılında kurulduğunu ve grup üyeleri ile GAÜ Müzik Kulübü’nde tanıştıklarını belirtti. Ferit, Zeytinli Rock Festivali’ni uzun süredir takip ettiklerini ve 2 ay önce elemelere katılmaya karar verdiklerini bildirerek, elemelerin çok iyi geçtiğini ve kazandıklarında çok büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Ferit, elemelere “Solaryum” ve “Böyle Güzel” adlı kendi besteleri ile katıldıklarını, bu parçalar dışında kendilerine ait 3 parçanın daha olduğunu söyledi.

 

Ferit: “Dastana olarak, GAÜ’yü ve KKTC’yi Zeytinli Sahnesinden En İyi Şekilde Temsil Edeceğimize İnanıyoruz”

 

Açıklamalarının devamında Ferit, bu güne kadar birçok GAÜ organizasyonunda ve festivallerde ve mekanlarda sahne aldıklarını belirterek, yanlarında olan başta GAÜ olmak üzere, ailelerine ve arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. Zeytinli Rock Festivali’nden beklentilerinin, Türkiye’ye açılmak ve ileride albüm yapmak olduğunu vurgulayan Ferit, ayrıca,  “Dastana olarak, GAÜ’yü ve KKTC’yi Zeytinli sahnesinde en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” dedi.