Akpınar, ‘3 Kıtadan ve 7 Ülkeden Sonra Anavatanda da Çok Güzel Adımlar Atacağız’

Haberler

GAÜ'DEN

Akpınar, ‘3 Kıtadan ve 7 Ülkeden Sonra Anavatanda da Çok Güzel Adımlar Atacağız’

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ’nün Balıkesir’de kurcağı üniversite ile ilgili bir TV kanalına verdiği açıklamalarda süreç hakkında bilgiler verdi.

Akpınar, Balıkesir’de yerel yönetim makanlarının kendilerine göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı duyduğu minneti ileterek, göstermiş oldukları yakınlığın, yükseköğretime verdikleri değeri ortaya koyduğunu belirterek, aynı zamanda sürecin hızı bir şekilde ilerlemesini sağladığını söyledi.

 

Akpınar açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:

 

Akpınar: “Balıkesir’de Kurcağımız Üniversite, Uluslararası Kampüsleşme Hareketimizin 9.’su Olacak”

 

“Çok ciddi bir çalışma ve vakıf yapılandırma süreci şuanda nihayet yoluna gelmiş durumda. Hukuki sürecin tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir’de, Büyükşehir Belediyemizden tahsis olarak verilmiş olan Rektörlük İrtibat Ofisin kurulmasıyla birlikte fiili bir hareketlilik içerisine girmiş bulunmaktayız. Bu dönemde Girne Amerikan Üniverstesi ve camiamızın inanılmaz bir heyecanı ile burada karşı karşıyayız. Ben bu sürecin hepimize çok iyi sonuçlar getirmesini arzu ediyorum. Bir yükseköğretim hayatının yaşamsal sürecnin ne denli şehre önem kattığını bilenleriz. Balıkesir’de kurcağımız üniversite, uluslararasi kampüsleşme hareketimizin 9.’su olacak. Bu heyecanı sizlerle paylaşıyor olmaktan ve sizlerle olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Siz değerli basın mesnupları önünde tüm Balıkesir halkına bu denli içtenlikleri için tekrar tekrar üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz. Artık Girne Amerikan Üniversitesi Balıkesir’de. 3 kıtadan ve 7 ülkeden  sonra anavatanda da çok güzel adımlar atacağız.” dedi.