Akpınar, “GAÜ Smart Health Projesi Yalnızca Sağlık Alanında Değil, Halkın Vakit Geçirebileceği ...

Haberler

GAÜ'DEN

Akpınar, “GAÜ Smart Health Projesi Yalnızca Sağlık Alanında Değil, Halkın Vakit Geçirebileceği ...

Girne Ameriikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile GAÜ Tıp Fakültesi basın toplantısı, KKTC Basının yoğun katılımı ile, Hastane İnşaat alanında gerçekleştirildi.

Girne Karaoğlanoğlu bölgesinde yapımı sona yaklaşan GAÜ Hastane inşaat alanında düzenlenen basın toplantısına, KKTC Basını yoğun ilgi gösterirken, basın toplantısı sonrasında Akpınar ve beraberindeki heyet inşaat alnında gerçekleştirilen gezide, basın mensuplarına detaylar hakkında bilgi vererek, merak edilen soruları yanıtladı.

 

Akpınar: “Sağlık Noktasında Olması Gereken Hizmetleri En İyi Şekilde Verecek Bir Hastane Olgusu Geliştirdik”

 

GAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Basın Toplantısı’nda ilk olarak konuşma gerçekleştiren GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, hastanenin oluşum sürecini anlattı.

 

Akpınar konuşmasında, GAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi düşüncesinin ilk olarak 1999-2000 yılları arasında başladığını belirterek, İlk önce 2005 stratejik gelişim programında yer aldığını,ardından hayata geçirilmesi için bürokratik durumların aşılması noktasında çok büyük yol katedildiğini söyledi. Akpınar, özellikle son 3 yıl öncesine bakıldığında, kedilerini oldukça zorlayan bir takım engellerden yavaş yavaş sıyırarak şuanki aşamaya gelebildiklerini belirtti.

 

Sağlık noktasında olması gereken hizmetleri en iyi şekilde verecek bir hastane olgusu geliştirdiklerine değinen Akpınar,  Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2017 Şubat ayında hayat bulmasını planladıklarını ve geçirilen sürecin GAÜ, Girne ve KKTC için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi;

 

“Özellikle yükseköğretim ve üniversite, daha sonra da bir araştırma adası olmasıyla ve daha da sonra sağlık ve sağlık yönünde ilerleyen Tıp Fakültesi ve destekleyecek sağlık fakülteleri ile birlikte sadece Girne Amerikan Üniversitesi’nin değil, diğer üniversitelerin de bu konuda atmış oldukları adımlar ile öyle görünüyor ki ada da sağlık alanında ilerleyen günlerde yeni bir takım araştırmalar da ortaya çıkacak” dedi.

 

Akpınar, “GAÜ Smart Health Projesi Yalnızca Sağlık Alanında Değil, Halkın Vakit Geçirebileceği Yeşil Alanları da Bünyesinde Barındıracak”

 

Akpınar, “GAÜ olarak sağlık alanında, ortaya koyduğumuz vizyonu, ülkemizin kendi içinde bulunduğu çerçeve içerisinde hayat kazandırmayı kendimize görev bildik.Tabii ki bu sürecin hazırlanmasında gerek sağlık bilimleri üniversitesinin gerekse Florence Nightingale Hastanesi’nin çok büyük desteğini aldık. Sürecin bu şekilde şekilleniyor olması bizler için apayrı bir önem arzediyor. Bu adımın ileride daha başka projeler ile de genişleyeceğini ve Girne kentinin ileride sağlık noktasında daha ilgi çekici bir konuma dönüşeceğini görüyorum. Tabii ki hastanemizi şekillendirecek yapıların bir farklılığı olacak. Şu anda içerisinde bulunduğumuz, 86 dönüm civarındaki arazinin gerek sağlık, gerekse tıp fakültesi yatırımlarını da karşılayacak kadar büyük olmasına rağmen, yeşil alan da korunularak ve bir park haline getirilerek, Şubat 2017’de günün belirli saatlerinde Girne insanının yada ada insanın gezisine uygun hale getirilecek.” dedi.a