GAÜ Sri Lanka Jenerik Kampüsüne 14 Yeni Bölüm Eklendi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Sri Lanka Jenerik Kampüsüne 14 Yeni Bölüm Eklendi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 50.yılına doğru ilerlerken, ilk kayıtlarını 2009 yılında alan GAÜ Sri Lanka kampüsü dahiline 14 yeni program daha eklendi.

GAÜ 30’uncu dönem mezuniyeti için KKTC’de bulunan Srilanka Metroplitan Koleji Kurucu Başkanı Dr. Siraz Meerasahib ile GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, iki kurum arasında bulunan mevcut protokolün geliştirilmesi ve yeni açılacak bölümler ile ilgili görüşmede bulundular. Görüşmelerin ardından Akpınar ve  Meerasahib, GAÜ Sri Lanka Kampsü’nde açılacak olan 14 yeni bölüm için protokol anlaşması imzaladı.

 

GAÜ’nün 3 kıtada bulunan 7 kampüsünden birisi olan GAÜ Sri Lanka kampüsü, ilk kayıtlarını 2009 yılında almaya başlamasından bu güne kadar onlarca mezun verirken, 2016-2017 akademik yılı itibariyle bünyesine 14 yeni bölüm daha ekledi. Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da bulunan Metropolitan Üniversitesi dahilindeki GAÜ Sri Lanka Jenerik kampüsü bugüne kadar bünyesinde bulunan İşletme Yönetimi ve Psikoloji bölümlerinin yanında, yeni dönem ile birlikte, Uluslararası İşletme, İşletme, Muhasebe, Bankacılık ve Finans, Pazarlama, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi ile Uluslararsı İlişkiler lisanas programlarını dahil ederek, hızla büyümeye devam ediyor. Ayrıca, yüksek lisans programı olarak ise MBA ve IMBA programları da ekleyen GAÜ Sri Lanka, yeni dönem ile birlikte Yüksek Lisans programlarına da öğrenci almaya başlayacak.

 

Konuyla iligli GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ’nün dünyanın 4 bir tarafında KKTC’nin adını taşımasının yanında, global eğitimi gerçek anlamda sergiledeği vurgulanırken, 30 yılı aşkın bilimsel bilgi birikimi ile sınırlarını Kıbrıs’ın dışına taşıyarak dünya ile bütünleşmiş küresel eğitimin merkezi haline geldiği belirtildi. Güney Asya’nın önemli bir liman ülkesi olan Sri Lanka’nın,  Girne Amerikan Üniversitesi Sri Lanka jenerik kampüsü ile akademik programlarının küresel rekabet ve iş dünyasına kazandırmasının KKTC  yükseköğretim sistemi için ise büyük öneme sahip olduğu vurguladı.