The American Nursery School Öğrencilerinin Şovları Eğlenceli Anlara Sahne Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

The American Nursery School Öğrencilerinin Şovları Eğlenceli Anlara Sahne Oldu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren The American Nursery School 2015-2016 eğitim yılına muhteşem bir yılsonu gösterisiyle veda etti. Bu yılın teması olan ülkeler, eğlenceli şovlar ve tiyatral oyunlarla sergilendi.

GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezinde düzenlenen programa, GAÜ Okullar Grubu Başkanı, GAÜ Kültür Spor ve Daire Başkanı, GAÜ Okullar Grubu Koordinatörleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve GAÜ Marşı’nın okunması ile başlayan program, miniklerin gösterileri ile devam etti. Küçük yaşlarına rağmen sergiledikleri performansla göz dolduran minik öğrenciler, İngilizce olarak sunulan gösteride çocukların İngilizceye hakimiyeti ailelerin ve konukların büyük beğenisini aldı.

 

Programa yoğun ilgi gösteren veliler, gösterilerde yer alan çocukların coşkusuna ve mutluluklarına da eşlik ettiler. Konuklar, eğlenceli dakikaların eksik olmadığı gösterilerin ardından çocuklarını ayakta alkışladılar.

 

Bu yıl konseptin dünya ülkeleri olduğu yılsonu gösterisinde çocuklar, bir yıl boyunca kendi sınıf isimleri olan ülkelerin tüm özelliklerini araştırma ve etkinliklerle öğrendiler. Her sınıf kendi sınıf ismi olan ülkenin bir takım özelliklerine göre tiyatro, sunum , dans vb eğlenceli show sundular. İngilizce, Fransızca ve Türkçe olarak üç dil kullanılarak hazırlanan gösterinin program içeriği ise şöyleydi;

 

3 ve 4 yaşlardan oluşan okul korosu Sabah Erken, Il A Les Yeux Arc En Cıel,Raın Raın Go Away; Türkçe İngilizce ve Fransızca şarkılarını söyledi. GAU Stage School tarafından yıl boyunca eğitim alan anaokul öğrencilerinden jimnastik gösterisi yapıldı. Class Turkey ve Class North Cyprus Toodlers Dance Show gösterileri yapıldı. Class Brasil ,A Day In Brasıl ; Brezilya turu isimli gösterisini yaptı. Class France, A Day At The Museum In France, Müzede Bir Gün oyununu sergiledi. Class England, Class Russıa, Class America öğrencileri Preschool Dance Show isimli gösteriyi yaptı. Class China, An English  Lesson In Chinese School showunda Çin’de bir sınıfta ders konulu oyununu sergiledi. Class France, Can Can Dans gösterisini yaptı. Class Egypt, Ancient Egyptians Of Nowadays; eski mısırlılar günümüzde yaşasaydı temalı oyunu sergiledi. Class Germany, Famous People Of Germany; Almanya’nın ünlü kişilerini tanıtıkları bir oyun sergiledi.

 

The American Nursery School öğrencilerinden oluşan finalde ‘’ Savaşlar olmasın;sevgi,saygı huzur dolu bir dünya diliyoruz’’ dediler.

 

The American Nursery School müdürü Binnur Saymaz gösteri sonrasında;

 

“Çocuklarımızın sahnede göstermiş oldukları özgüven, doğallık, sorumluluklarının bilincinde ve farkında olmaları, onların birer profosyonel yetişkin gibi sunumlarda bulunması bizleri ve ailelerimizi gerçekten çok gururlandırdı.

 

Çocukların 2 yaşında okula başlamaları sistemli bir sekilde 3 ve 4 yaşa geçmeleri bu başarının en temel nedeni aslında. Çocuklar bu sayede gelişimlerine göre kademe kademe üst aşamalara geçerek sağlam bir şekilde gelişimlerini tamalıyor ve bunun yanında kalıcı öğrenmeler de gerçekleştiriyorlar. İngilizceyi aktif olarak hem konuşup hem anlayabiliyorlar. Bundan sonrası İlkokulda devam edecektir. Başarı duygusunu ve mutluluğu küçük yaşta tadan öğrenci hayatı boyunca kendini sevecek ve başarının anahtarını her zaman cebinde taşıyacaktır.

Okulumuzun her zaman takdir gören bu başarısı için tüm öğretmenlerimi de ayrıca tebrik ediyorum. Böylesi uzman tecrübeli ve deneyimli bir kadroya sahip olduğum için çok şanslı ve mutluyum.” dedi.