GAÜ ve PGM Tarafından Hizmet İçi Eğitim

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve PGM Tarafından Hizmet İçi Eğitim

VEHBİ: “GAÜ, EMNİYET TEŞKİLATIMIZ İLE HER ALANDA EN YAKIN VE EN SICAK ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

MANAVOĞLU: ‘GAÜ İLE VAROLAN İLİŞKİLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK’

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve KKTC Polis Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen  güvenlik görevlilerine, Toplumsal Olaylara Müdahale ve Narkotik konularında hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

 

Gerçekleştirilen eğitim programının ardından, eğitimde başarılı olan katılımcılara düzenlenen tören ile sertifikaları takdim edildi.

 

Düzenlenen, Güvenlik Eğitimi Semineri Sertifika Töreninde konuşma gerçekleştiren, GAÜ Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi, gerçekleştirilen eğitim programının kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu belirterek, eğitim kurumu olmanın yanında dış güçlerden de hizmetiçi eğitimler ile eğitimin her daim uzmanlık ve yenilik isteyen bir yapısı olması gerektiğine değindi. Vehbi konuşmasının devamında şunları söyledi;

 

“Bizler biliyoruz ki özellikle son dönemlerde KKTC Emniyet teşkilatı kendi alanında yükselen bir trendle her zaman daha iyiye doğru gitmektedir. Desteklerinden dolayı sayın müdürümün nezdinde tüm emniyet teşkilatına ve ders veren hocalarımıza ve katılan ilgiyle izleyen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Vehbi, “GAÜ, Emniyet teşkilatımızla her alanda en yakın ve en sıcak şekilde çalışmıştır.”

 

“GAÜ her zaman kurumsal haliyle Emniyet teşkilatımızla her alanda en yakın ve en sıcak şekilde çalışmıştır. İçten ilişkileri her zaman en üst düzeyle tutma gayreti içerisinde olmuşuzdur ve ne mutlu ki bunu Emniyet teşkilatımız tarafından da aynı şekilde gördük ve hissettik. Bu güne kadar başarıyla 105 farklı ülkeden gelen 17 bin öğrencimizin olduğu bir kampüste , büyük sıkıntılı olaylar yaşamadan bugünlere geldik. Umuyorum ki aynı işbirliğimiz sayesinde bu böyle devam eder. Şimdi daha eğitimli personelimiz var ve onlarında katkılarıyla öğrencilerimize huzurlu, rahatlıkla eğitim alabilecekleri bir ortamda, ne velilerimizin ne de öğrencilerimizin endişe duymayacağı bir ortam sağlamaya devam edeceğiz. Katkı koyan herkese GAÜ ailesi adına teşekkür ederim” dedi.

 

Vehbi , üniversiteyi tercih eden ve Kıbrıs’a gelen öğrenci ve ailelerin Kıbrıs ile ilgili güvenlik noktasında hiç bir endişelerinin bulunmaması adına da PGM adına Müdür Süleyman Manavoğlu’na teşekkürlerini ifade etti.

 

Başkan Vekili Doç.Dr.Asım Vehbi konuşmasının ardından GAÜ ‘den desteklerini esirgemeyen ve ortaklaşa düzenlenen seminer programı adına Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu , Polis Okul Müdürü Polis Müdür Muavini Bekir Abatay’a teşekkür plaketlerini takdim etti.

 

KKTC Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; 

 

“Bilginin güç olduğu günümüzde kendisini ve bağlı olduğu kurumu daha ileriye götürecek personele ihtiyaç vardır. Personellerin olaylar karşısında soğukkanlılıkla, ağır başlılıkla sorunları çözmesi gerekmektedir. Kamu düzeni ve asayişin sağlanmasının temel şartı, suçların işlenmeden önce önlenmesi ile mümkündür ve bunun içinde önleyici polislik diye adlandırdığımız bu yaklaşım artık tüm dünya da kabul görmüştür” dedi.

 

GAÜ’ye böylesi yararlı seminerlere katkı koydukları için teşekkür eden Manavoğlu, Polis Genel Müdürlüğü’nün GAÜ ile var olan bu ilişkilerinin daha da artarak devam edeceğini vurguladı.

 

GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Ağdelen ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, GAÜ’nün 3 kıtaya yayılan kampüsleri ile uluslararası misyonu doğrultusunda, 105 farklı ülkeden gelen öğrencilerine yüksek standartlarda eğitim olanakları sunduklarını belirterek, akademik programlarına dünya üzerinde tanınmış akreditasyon kurumlarından onay alan KKTC’nin ilk üniversitesi olduğunu ifade etti. Ağdelen, GAÜ’nün alanında uzman kiişiler ile eğitim vermeye önem verdiğini vurgulayarak, GAÜ Güvenlik personeline vermiş oldukları hizmet içi eğitim programından dolayı, KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sundu. 

 

Konuşmaların ardından seminer programlarına katılan güvenlik görevlilerine, GAÜ Başkan Vekili Doç.Dr.Asım Vehbi , Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ,GAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Zafer Ağdelen,Polis Müdür Muavini Bekir Abatay,GAÜ Spor,Kültür ve Sağlık Daire Başkanı Türkay Akpınar,GAÜ Kampüs Müdürü Bülent Meydanlı ve GAÜ Güvenlik Müdürü Türker Yiğitcan tarafından sertifiları takdim edildi.