Moldova Amerikan Üniversitesi’nden Uluslararası Sempozyum

Haberler

GAÜ'DEN

Moldova Amerikan Üniversitesi’nden Uluslararası Sempozyum

“KÜRESELLEŞME SÜRECİNDE BİLİMİ VE İNOVASYON” KONULU SEMPOZYUM MOLDOVA AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EVSAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) uluslararsı kampüsü ve kardeş üniversitesi Moldova Amerikan Üniversitesi ev sahipliğinde, “Küreselleşme Sürecinde Bilimi ve İnovasyon” konulu sempozyum gerçekleşti.

 

Hükümetler Arası İnsani İşbirliği Vakfı, Moldova Bilim Akademisi, Moldova Adalet Bakanlığı, Constantin Stere Üniversitesi ve Moldova Amerikan üniversitesi İşbirliğinde düzenlenen “Küreselleşme Sürecinde Bilimi ve İnovasyon” konulu sempozyum, Ulusal Akreditasyon Birliği, Uluslararası Avukatlar Birliği, Bilimsel ve Teknik Dernekler Birliği, Teknik Evi, Moldova Hukukçular Birliği, Moldova Mahkemesi Uzmanları Ulusal Birliği ve Moldova Derneği Ulusal Konseyi’nin  katılımı ile gerçekleşti. Alanında uzman birçok Avrupalı Akademisyen ve Bilim insanının da katılım gösterdiği sempozyum, Moldova Amerikan Üniversitesi ev sahipliğinde 3 gün sürdü.

 

Bağımsız Devletler Topluluğu içinde uluslararası süreçlerin geliştirilmesi, Rusya`da inovasyon süreçlerini hızlandırmak için kullanılan hibe sistemeleri, İkili bilimsel projeler kapsamında nanoteknoloji alanında işbirliği, Avrupa Birliği`nin yedinci çerçeve programında uluslararası projelerin etkinliği, Kazakistan Cumhuriyeti’nin yargı uzmanlık alanında yenilik eğilimleri, Almanya’nın AB Yedinci Çerçeve Programı kapsamında Moldova’nın uluslararası projelerindeki etkinliği, Telekominikasyon Teknolojilerinin Tarihi ve Geleceği, Üstün Özelliklere Sahip Nanoyapılı malzeme alanında yenilikler, Moldova Cumhuriyetinin Bilgi ve Eğitime dayalı toplum inşaasının modernizasyonu, Sanayi Sonrası Toplumunun Ekonomik Modellerin Analizi Alanında İşbirliği, Kazakistan Cumhuriyeti’nin yargı uzmanlık alanında yenilik eğilimleri, Yargı uzmanlığı ve Uzman Eğitim sanatı Sorunları, Nano ölçekli Ay tozu: Araştırma sonuçları, ay hakkında gelecek misyonlar, uluslararası işbirlikleri, gibi bir çok bilimsel konunun işlendiği panelde, Moldova Amerikan Üniversitesi Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı ünvanı İle Serhat Akpınar, moderetörlük yaptı.

 

Panelin ardında gerçekleşetirilen yemeğe,  Moldova Eğitim Bakanı, TC Büyükelçisi, Azerbaycan Büyükelçisi, Gagavuzya 1. Başkan Yardımcısı, Gagavuzya Eğitim Bakanı’nın yanında Moldova Amerikan Üniversitesi Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar’ın yanısıra, GAÜ Başkan Vekili Olgun Üstün, GAÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ferdiye Ersoy ve Moldova Amerikan Üniversitesi Yönetciler Kurulu Başkan Yardımcısı Saffet Özarslan katıldı. Yemekte GAÜ’nün uluslararasılaşma ve vizyonu ve 7 ülkeye yayılan kampüsleri hakkında bilgi veren Akpınar, Moldova’da ortaya koymuş oldukları projenin gelişiminin devam edeceğini belirtti. “Küreselleşme Sürecinde Bilimi ve İnovasyon” konulu sempozyuma da ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Akpınar, bilimin ve eğitim gelişimi noktasının GAÜ ailesi olarak öncelikli konu olduğunu vurguladı. Akpınar ayrıca, GAÜ’nün ABD, İngiltere, Türkiye, Kıbrıs, Sri Lanka, Hong Kong ve Moldova’da bulunan kampüsleri ile uluslararası bir dünya üniversitesi olduğunuda sözlerine ekledi.