Amerikan Koleji, 1. Spor Ödülleri Gecesi’nde Gurur Tazeledi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji, 1. Spor Ödülleri Gecesi’nde Gurur Tazeledi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı Amerikan Kolej Okul Aile Birliği tarafından organize edilen 2015-2016 öğretim yılında MEB’in düzenlemiş olduğu okullararası müsabakalarda Amerikan Koleji başarıyla temsil eden öğrencilere ödülleri, Le Chateau Lambousa Otelde düzenlenen spor ödülleri gecesinde takdim edildi.

Düzenlenen gecede, GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Okullar Grubu Koordinatörü Berna Yılmazoğlu Özdoğa, Okullar Grubu İdari Koordinatörü Celal Sakka, Okul Müdürü Aysu Balkanlar, Okul Aile Birliği Başkanı Orçun Kamalı , MEB Okul Sporları Sorumlusu Levent Ilgın , Amerikan Kolej müdür  yardımcısı Beden Eğitimi Bölüm başkanı Koray Emirhoca  ve Okul Aile Birliği üyeleri  tarafından yapılan törenle verildi.

 

Spor Ödülleri Gecesi Okul Aile Birliği Başkanı Orçun Kamalı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Amerikan Kolej müdürü Aysu Balkanlar ve Okullar Grubu KoordinatörüBerna Yılmazoğlu’nın Özdoğa günün önemini belirtenkonuşmaları ile devam etti.

 

Ödül gecesi hakkında bilgi veren Amerikan Kolej müdür yardımcısı Koray Emirhoca, bu yı l okullar arası müsabakalara 25 Takım 182 Sporcu ile katıldıklarını, 9 Takımın KKTC Şampiyonu olduğunu, Atletizm, Yüzme gibi branşlarda rekor kıran ferdi sporcuların olduğunu ifade etti. Ayrıca birçok branşta ise takımların final müsabakalarında mücadele ettiklerini 2. lik ve 3. lük aldığını da ifade etti.

 

Amerikan Kolej 2015-2016 spor alanında alınan başarıları ise şu şekilde sıralanmıştır. Amerikan Kolej Ortaokul Kız Masa Tenisi TakımıMEB’nın düzenlemiş olduğu Okullararası yarışmalarda bütün maçlarını kazanarak KKTC Şampiyonu olmuştur. Bu başarının ardından Türkiye’nin Kütahya ilinde düzenlenen şampiyonaya katılıp başarılı maçlarının ardındandan kızlarımız Türkiye 8.si olarak büyük bir gurur yaşattı.

 

Lise masa tenisi Erkek ve Kız Takımları, MEB düzenlemiş olduğu Okullararası yarışmalarda bütün maçlarını kazanarak KKTC Şampiyonu olarak ve Türkiye’nin Çorum ilinde düzenlenen şampiyonaya katılıp başarı maçlarının ardından da Türkiye 8.si, Erkeklerimiz Türkiye 9. su olarak büyük bir gurur yaşattı.

 

Atletizm Lise kız takımı eleme müsabakalarında en iyi 7 takım arasında yer alarak final müsabakalarında okulu temsil ederek, final müsabakalarını  4. sırada tamamladı. Bunun yanısıra kürsüde birçok ferdi başarılar elde edildi. Cirit Atma branşında Gizem Armutlu KKTC rekoru kırarken, Zeynep Süngü 100m engelli müsabakasında 1. Olarak Türkiye’de yapılan Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları’nda KKTC milli takımında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

 

MEB düzenlemiş olduğu Okullar arası Yüzme yarışmalarında 10. Sınıf öğrencisi Dila Ay 50m serbest branşında 28:91sn’lik derecesiyle KKTC rekoru, 100m serbest branşında  1:03:23’lük derecesiyle KKTC rekoru ve  200 serbest branşında 2:22:69’luk  derecesiyle okullar rekoru kırararak büyük başarı elde ederek, Türkiye’nin Kocaeli ilinde düzenlenen şampiyonadada 3 branşta Kıbrıs Okullar rekorunu yenilemiştir. 10. sınıf öğrencisi Berfu Gülerler 200m karışık branşta KKTC 3 . sü oldu.

Ortaokul Kız Flöre takımı KKTC şampiyonu olarak, Mersin ilinde yapılan Eskrim Türkiye Şampiyonası’na katılarak, orada da başarılı bir şekilde okulu ve KKTC’yi temsil ettiler.

 

Lise Erkek Basketbol Takımımız MEB düzenlemiş olduğu okullararası yarışmalarında KKTC şampiyonu olarak Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde düzenlenen şampiyonaya katılmaya hak kazandı.

 

Gecede Amerikan Koleji 7G sınıfı öğrencilerinden Mustafa Esenyel’in piyano dinletisi, 9 sınıfı öğrencilerinden Melisa Karalık tarafından söylenen şarkı,  Araz Bibi Garibeyeva tarafından söylenen şarkı, Melisa Karanlık, Şenol Dereli ve Ateşcan Aktaş tarafından söylenilen şarkı ,Vodafone müzik yarışmasında Amerikan Koleji temsil eden okul orkestrası tarafından söylenen ‘’ Yanlızlık Senfonisi’’ şarkılarının ardından ve Amerikan Koleji  11. sınıf öğrencisi O Ses Türkiye yarışmasının gösterdiği başarılarıyla gururlandıran Türkan Kürşad tarafıından mini konser verildi.

 

Okul Aile Birliği Başkanı Orçun Kamalı , Buyıl  birincisi  gerçekleşen ve  OAB tarafından organize edilen Spor ödülleri Gecesi nin bundan sonraki yıllarda da görkemli bir şekilde devam edeceğini ifade etti.