GAÜ Rektörlüğü’den YÖDAK’a Siyah Çelenk

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Rektörlüğü’den YÖDAK’a Siyah Çelenk

GAÜ REKTÖRLÜĞÜ, GÖKÇEKUŞ’U İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk başkanlığındaki, aralarında, GAÜ Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Ağdelen, Fakülte Dekanları ve Akademisyenlerin bulunduğu heyet, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un taraflı duruşu ve KKTC Yükseköğretimini zedeleyici tavırları dolayısıyla kurum önünde siyah çelenk bırakarak, Gökçekuş’u istifaya çağırdı.

 

GAÜ Heyeti’nin YÖDAK önüne siyah çelenk bırakmasının ardından, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’a bıraktıkları mektubu kamuoyu ile paylaştı.

 

GAÜ Rektörlüğü’nün Gökçekuş’a bıraktığı mektup aşağıdaki gibidir:

 

Sayın Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş

Yükseköğretim Planlama, Denetleme,Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı

 

Sayın Başkanım,

YÖDAK Başkanı olarak atanmanızdan bugüne kadar geçen sürede, belirtmek isterizki gerek YÖDAK`ın ve gerek ise KKTC Yüksek Öğretiminin büyük emeklerle kazanmış olduğu saygınlığının eroziyona uğradığı ve kamuoyunda imaj kaybettiği gözlemlenmektedir.

 

YÖDAK Başkanı olarak yasa tanımaz ve hukuku ihlal edici tutum ve davranışlarınız, YÖDAK`ın sürekli medyada olumsuzluklarla anılmasına sebep olmaktadır. YÖDAK`ı uyumsuz çalıştırmanızla, başkanlığınızda kurul bütünlüğü zedelenmiştir. Belli kurumların çıkarlarını öne çıkarmaya çalışarak YÖDAK`ın gereken tarafsızlığına gölge düşürmektesiniz.

Tarafsızlığınız konusunda adeta bir sınav niteliğinde olan sözde "Girne Üniversitesi" ile ilgili mahkeme süreci ve kararlarını uygulama aşamasındaki tutumunuz güven sarsıcı sonuçlar doğurmuştur. Yüksek İdare Mahkemesi tarafından isminin iptal edildiği ve kullanımının durdurulduğu sözde üniversitenin ısrarla aynı isimle faaliyetine devamı yönünde, kurul üyelerini destekleyici kararlar üretmeye zorlamaktasınız.  YÖDAK gibi üst düzeyde politikalar ve kararlar üretmesi beklenen bir kurumun tüm üniversitelere eşit bir mesafede durması ve kararlarını hukuk ve adalet ekseninde alması beklenilirken, belli çevrelerin çıkarları doğrultusunda çalışmaya zorlanılan bir yapı haline getirme çabalarınızı ülkemiz ve üniversite camiamız adına teessüfle karşılıyoruz. 

 

Bu yukarıda belirttiğimiz sebepler dikkate alınarak YÖDAK`ın itibarının korunması, ve KKTC yüksek öğretiminin daha fazla zarar görmemesi adına YÖDAK Başkanı olarak sizi istifaya davet ederiz.

 

 

Saygılarımla;

Prof. Dr. Kutsal Öztürk

Rektör