Amerikan Koleji’nde “Barış için karikatür” Sergisi Düzenlendi

Amerikan Koleji’nde “Barış için karikatür” Sergisi Düzenlendi

Serginin açılışında konuşan GAU Okullar Grubu Başkanı Yard. Doç. Dr. Ferdiye Ersoy, öğrencilerimiz ve ailelerimize bu serginin önemini vurgulayarak açıklamalarda bulundu.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı Amerikan Koleji ev sahipliğinde, Fransız Enstitüsü işbirliğiyle, dünyaca ünlü Fransız Le Monde gazetesi karikatüristi Jean Plantureux (Plantu) tarafından hazırlanan ‘`Barış için Karikatür`’ konulu sergi açıldı.

‘’Barış için Karikatür ‘’ sergisi şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörünün her zamankinden daha çok önem kazandığı, karikatürün de hoşgörü ve sağduyuya dayalı olduğu, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun yapıtaşlarından biri olduğu düşüncesinden hareket edilerek çalışmalar yapıldı.