GAÜ Heyeti Bayındırılık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ü Ziyaret Etti

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Heyeti Bayındırılık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ü Ziyaret Etti

BAKAN DÜRÜST; “GAÜ’NÜN HAVACILIK ALANINDAKİ ATILIMLARINI TAKTİRLE İZLİYORUM”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığındaki GAÜ Yönetim heyeti, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ü makamında ziyaret etti.

 

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığındaki, aralarında; Yöneticiler Kurulu Başkan Vekilleri Doç. Dr. Asım Vehbi, Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Doç. Dr. Hossein Sadri, Aral Doğu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Karakartal ve Prof. Dr. Zafer Ağdelen ile Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut’un bulunduğu heyet gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, Bakan Dürüst’e yeni görevinde başarılar dilerken, GAÜ’nün Havacılık ve Pilotaj alnındaki gelişm süreci hakkında bilgi aktardı.

 

Bakan Dürüst kabulünde yaptığı konuşmasında, GAÜ’nün, KKTC’nin tanıtımın olan katkılarının yanında, havacılık ve pilotaj alanında da ilerlemeler kaydettiklerini belirterek şunları söyledi;

 

“Girne Amerikan Üniversitesi’nin, KKTC’nin tanıtılması adına ortaya koyduğu çalışmalar yanında, Havacılık ve Pilotaj alanlarındaki cesaretli atılımlarını ve çalışmalarını taktirle izlemekteyim” diyen Bakan Dürüst, KKTC için yeni bir sektör olan havacılık ve pilotaj alanındaki cesaretli atılımları sayesinde, KKTC’nin sivil havacılık alanlarına da büyük katkı sağlayacağına olan inancının tam olduğunun altını çizdi.

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, GAÜ’nün taktir edilecek çalışmalarının yanında Bakanlık olarak gereken tüm desteği ortaya koymaya hazır olduklarının altını çizdi.

 

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevlerinin hayırlı olması temennilerinde bulunarak, Bakan Dürüst’e yeni görevinde başarılar dilemek ve üniversitenin havacılık bölümü ile ilgili olarak bazı konuları görüşmek amacı ile ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Akpınar gerçekleştirmiş oldukları ziyaret ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, GAÜ’nün KKTC’de Havacılık Eğitim Üssü kurulması noktasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’e projeleri hakkında bilgi aktardıklarını belirterek, Dürüst’ün bu konuda GAÜ’nün yanında olacağı mesajını verdiğini ifade etti. Akpınar Ayrıca, KKTC’de yakın zamanda eğitim uçuşlarına başlayacaklarını bildirerek, GAÜ’nün sağlık alanında olduğu gibi Havacılıkta da yeni bir döneme girdiğini vurguladı.