Akpinar: ”Hak arayışımızı sonuna kadar sürdüreceğiz”

Haberler

GAÜ'DEN

Akpinar: ”Hak arayışımızı sonuna kadar sürdüreceğiz”

Berova: “Gereken neyse vakit geçmeden yapacağız”

GAÜ HEYETİ, MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI BEROVA’YA ZİYARETTE BULUNDU

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığında ki heyet, Milli Eğitm ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova’yı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

 

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığındaki, aralarında; Yöneticiler Kurulu Başkan Vekilleri Doç. Dr. Asım Vehbi, Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Doç. Dr. Hossein Sadri, Aral Doğu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Karakartal ve Prof. Dr. Zafer Ağdelen ile Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut’un bulunduğu heyet gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’ya görevinde başarılar dilerken, GAÜ’nün içerisinde bulunduğu hukuk süreci ile ilgili gelinen noktayı aktarıldı.

 

Berova: “Gereken Neyse vakit Geçirmeden Yapacağız”

 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova toplantıda yaptığı açıklamada, yüksek öğretimde bir “üniversiteler adası” olan Kuzey Kıbrıs’ta GAÜ’nün de kökleşmeye başlayan bir gelenekte ilerlediğini ifade etti. Berova, GAÜ’nün eğitim alanında yaptığı işleri desteklediklerini söyleyerek, Bakanlığın tüm kurumların çatısı ve denetçisi olarak müfredatta ortak bir standart yakalanması adına çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. YİM kararının ardından gelişen hukuki sürecin halen devam etmekte olduğuna da işaret eden Berova, hukukun her şeyin üzerinde olduğunu ve burada alınan kararlara saygı duyarak, savcılığın da görüşü doğrultusunda gereken neyse vakit geçirmeden yapılacağını ifade etti.

 

Akpınar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Bakanlığın, ilk ve orta öğretim süreçlerinde de etkin olduğunu belirterek, aynı zamanda Yüksek İdare Mahkemesi sürecinde devam eden hukuksal konularda destek istemek için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Akpınar, YİM sürecinde Başsavcılığın devletin üst makamlarının her birine değişik mütalaalar yolladığını da savunarak, kendi isteklerinin ortak bir mütalaanın ortaya çıkması olduğunu ifade etti.

 

Akpınar konuyla iligli yaptığı açıklamada ise, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile gerçekleştirdikleri toplantının verimli geçtiğini belirterek, karşı tarafın yapmış olduğu algı operasyonunun gerçekliğini anlattıklarını söyledi. Akpınar ayrıca, adaletin tecelli etmesi için yeniden yolda olduklarını ifade ederek, yeni kurulan Hükümet ile mutabakatlara devam edeceklerini ve hak arayışlarını sonuna kadar sürdüreceklerini vurguladı.