GAÜ KKTC Bayrağını Tüm Dünyada Dalgalandırmaya Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KKTC Bayrağını Tüm Dünyada Dalgalandırmaya Devam Ediyor

AKPINAR: “GAÜ OLARAK DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA ÜLKEMİZİN BAYRAĞI İLE YER ALIYORUZ”

Girne Amerikan üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, GAÜ’nün uluslararası tanınırlığı ve KKTC tanıtımına olan katkılarını anlattı.

 

Akpınar açıklamasında, GAÜ’nün ABD dışında bulunan ve akredite olan Amerikan Üniversiteleri arasında yer aldığını belirterek, GAÜ’nün listede  KKTC bayrağı ile yer aldığını vurguladı. GAÜ’nün 7 farklı ülkede bulunan uluslararası kampüsleri ile bir dünya üniversitesi olmanın gururu ile KKTC bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Akpınar, uluslararası kampüsleşme hareketlerine devam edeceklerini vurguladı. 

 

Akpınar ayrıca, yetkili makamlardan beklentilerinin, YİM kararının uygulanmasını sağlamaları olduğunu belirterek, GAÜ’nün adından yararlanmak isteyen sözde üniversitenin nelerin peşinde olduğunu görmeleri ve haksız rekabet koşullarını ortadan kaldırılmasının sağlanmasını istediklerini bildirerek şunları söyledi;

 

Akpınar: “Mahkeme Kararının Uygulanmasını Bekliyoruz”

 

“GAÜ olarak Dünya Üniversiteleri arasında ülkemizin bayrağı ile yer alıyoruz. Onurumuzla Ülkemizi Bayrağımızla temsil ediyoruz. En önemlisi Dünya üzerinde uluslararası denkliğimizle yer alıyoruz. Kendi devletimizden, kendi hükümetimizden ve TC Yüksek Öğretim Kurulundan beklediğimiz, KKTC Yüksek İdari Mahkeme Kararlarının uygulanmasını sağlamaları, adımızdan yararlanmak isteyen sözde üniversitenin nelerin peşinde olduğunu görmeleri ve haksız rekabet koşullarını ortadan kalkmasını sağlamaları. Mahkeme Kararlarının uygulanmasını bekliyoruz.”