Telsim Kariyer Günleri GAÜ’de Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

Telsim Kariyer Günleri GAÜ’de Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) öğrencilerine Vodafone Grup Şirketi olan Telsim tarafından, Telsim Kariyer Günleri kapsamında staj konusunda ve işe alım hakkında bilgi verildi.

Telsim Kariyer Günleri’ne, KKTC Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, KKTC Vodafone İnsan Kaynakları Temsilcisi İnci Moreket, Fikret Veysi, Vodafone İnsan Kaynakları Türkiye Temsilcisi Neslihan Oray Sönmez katıldı.



KKTC Vodafone İnsan Kaynakları Temsilcisi Fikret Veysi; “Geçen yıl ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz telsim kariyer kırmızı günlerine hoş geldiniz. Girne Amerikan Üniversitesi ailesine, hocalarına ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz” diyerek sunu yapacak kişileri ve sunu yapacak kişilerin konuları hakkında bilgi verdi.

 

Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, “Üniversitede olmak bizleri keyiflendiriyor. Uzun yıllar GAÜ’de emek verdim ve bugün burayı özlemiş olduğumu anladım. Nasıl hayatınıza yön vereceksiniz, hedeflerinizi nasıl kuracaksınız bunlar sizin için çok önemli. Geçmiş dönemlere nazaran haber kaynakları ve kariyer günleri çok fazla. Bizim zamanımızda bunlar yoktu. Real sektörde ünlü kişilerin düşüncelerini ve deneyimleri hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Kısa zamanda hedeflerinize ulaşma rahatlığına sahip olabilirsiniz. Bu imkanları kullanmayı bilmesiniz” diyerek öğrencilere “Ne yapmalıyım?” ve “Nasıl farkındalık yaratabilirim?” sorusunu kendilerine sormalarını söyledi. Öğrencilerin geniş perspektifte bakması gerektiğini de belirten Tanpınar, “Zaman hem en büyük silahınız hem de en büyük düşmanınız olacaktır” dedi.

 

Fevzi Tanpınar öğrencilerin kendilerini geliştirmesi gerektiğini de şu sözlerle belirtti: “Çok kitap okuyan, entelektüel bir yapıyı sahiplenen bireyler olun. Yanınızdaki insanların sizin çevreniz olacağının farkında varın. Hiçbir zaman fırsatları kaçırdım demeyin ve inancınızı yitirmeyin. Sizler pozitif enerjisi olan bireylersiniz. Karamsarlığa kapılmayın.”

 

Kurum hakkında bilgi veren Fikret Veysi, Vodafone Grup Şirketi olan Telsim’in dünyadaki yerini ve önemini aktardı. Veysi, Vodafone’un açılımı hakkında da bilgiler verdi.

 

KKTC Vodafone İnsan Kaynakları Temsilcisi İnci Moreket, öğrencilerin stajyer ve iş alımlarını kendisinin onayından geçtiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Biz bu yıl 10 kişilik bir stajyer alımı yapmayı düşünüyoruz. Üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan öğrencileri önceliğimiz olacaktır. Sorumluluk bilinci yüksek takım arkadaşları arıyoruz. Ve son olarak iyi bir ingilizce bilmeniz gerekmektedir.” Moreket, öğrencilerin staj yaparken sadece kuruma gelip zaman geçirmelerini değil kurum çalışanlarıyla birlikte aktif olarak görev alma şanslarını da yakalayabileceklerini belirtti. İnci Moreket, öğrencilerin kişisel gelişim alanlarında eğitim alma şanslarının da olduğunu söyledi.

 

Vodafone İnsan Kaynakları Türkiye Temsilcisi Neslihan Oray Sönmez, Online Mülakat Sistemi’nin önemine değindi. Sönmez, Vodafone Grup Şirketi olan Telsim’in stajyer alımlarını hangi kanalları kullanarak aradıklarını dile getirdi. Neslihan Oray Sönmez, CV konusuna da dikkat çekti. CV’nin nasıl oluşturulması gerektiğini ve kişilerin ne istediğini açık bir şekilde belirtmesini ifade etti.

 

Düzenlenen Telsim Kariyer Günleri sonunda çekiliş yapılarak bir üniversite öğrencisine bir adet akıllı cep telefonu hediye edildi.