Amerikan Future Koleji 23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladı

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Future Koleji 23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı eğitim veren The American Future College öğrencileri 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutladı.

The American Future College öğrencileri Alayköy yerleşkesinde gerçekleşen kutlamalara, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hazırladıkları dans gosterilerileri, şiirler ve konuşmlar ile kutladılar. Kutlamalrın sonunda öğrenciler final tablosuyla birlikte havaya uçurulan balonlar ile güne renk kattı.

 

Kolej Müdürü Sevim Kayıkcı kutlamalarda gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, 23 Nisan’nın Türk Milleti’nin milli iradesini temsil eden TBMM’nin açıldığı ve Türk halkının varolma mücadelesi içerisinde egemenliğini ilan ettiği gün olduğunu söyledi. Kayıkcı, 23 Nisan 1929 yılında Atatürk’ün bu bayramı tüm çocuklara armağan ettiğini belirterek, 1979 yılında ise ilk kez uluslararası boyuta taşınan ve büyün dünya ile paylaşılan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu ifade etti. Kayıkcı konuşmasının devamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile tüm milli bayramların önemine değinerek, çocuklara ve tüm millete bayramların birer emanet olduğunu, gelecek nesillerin uyanık ve düşmanca saldırılar karşısında hazırlıklı olmaları için herkese gerçekleri ve yüklenilen emanetin büyüklüğünü özellikle çocuk yaşta benimsetilmenin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

 

Konuşmasının sonunda Kayıkcı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır; o da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır; o da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” Sözünü paylaşarak, “Kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidi ile; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun” dedi.