Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ne Katılım Sağlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ne Katılım Sağlıyor

GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü, Ankara’da düzenlenen “Küçük Hanımlar ve Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” adlı etkinliğe gözlemci olarak katılıyor.

GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü bünyesinde eğitim-öğretim gören 16 öğrenci ve iki öğretmen Ankara’da düzenlenen festivale katılım sağlayacak. Festival’de GAÜ öğrencileri oyunları izleyebilecek ve çeşitli atölye çalışmalarına katılabilecek. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerin daha zengin donanımlarla pratik kazanmaları hedefleniyor.

 

Konu ile ilgili GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Yrd.DoÇ.Dr.Levent Suner yaptığı açıklamada ise , her yıl katılım sağlanan festivalde sektördeki isimler ile iletişim içerisinde olma,uygulamalı atölye çalışmalarını katılım sağlamanın öğrencilere olan geri dönüşümünün önemini vurguladı.

 

GAÜ’nün 2014’ten bu yana iki yıldır desteklediği “Küçük Hanımlar ve Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatro Festivali” 25-30 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek.