GAÜ Okullar Grubundan 23 Nisan Karnavalı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Okullar Grubundan 23 Nisan Karnavalı

GAÜ OKULLAR GRUBU 23 NİSAN’I KARNAVAL COŞKUSUYLA KUTLADI.

GAU Okullar Grubuna bağlı The International  Prep School , The American Elementary School ve The American Nursery School  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Karnavalı ailelerin ve GAU Okullar Grubu Başkanı , GAU Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili , GAU Rektör  ve Rektör Yardımcılarının  katılımıyla gerçekleşti.

 

Çocuk Karnavalı, karnaval yürüyüşü ve tüm okulların sınıflarında bulanan öğrencilerinin  renkli kostümleri ve bando takımı eşliğinde sahaya girmesiyle başladı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve GAU Marşı ‘nın çalınmasının ardından,  Bayram kutlaması The International  Prep School müdürü Paula Branch , The American Elementary School müdürü Mine Ağdaç ve The American Nursery School müdürü Binnur Saymaz tarafından yapıldı.

 

GAÜ OKULLAR GRUBUNDAN GÖRSEL ŞOV

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hoşgeldiniz konuşmaları  sırasıyla The American Nursery School öğrencilerinden Aze Derin Tula, Güven Bağman ve Derinnaz Korkmaz tarafından yapıldı.Günün anlam ve önemini belirten konuşma The International  Prep School öğrencilerinden  Amelya Vogapova , The American Elementary School öğrencilerinden Nil Sayar Sarabi tarafından yapıldı. The International  Prep School öğrencilerinden Tual Akdoğan ‘’Atatürk Çocuk Olmuş’’ isimli şiiri ve American Elementary School öğrencilerinden Cemre Baş ‘’ 23 Nisan’’ isimli şiileri okudu. Okul orkestrası muteşem performansıyla şarkılarını söyledi ve çaldı. The International  Prep School öğrencileri şiir, konuşma ve dans gösteri sundu.

 

The American Nursery School öğrencileri dans gösterilerini gerçekleştirirken, aileler tarafından coşkuyla karşılandı.

 

The American Elementary School öğrencileri tarafından hazırlanan Halk Dansları gösterisinde Dolama, Kartal, Dillirga ve Feslikan halk dansları öğrenciler tarafından sergilendi.

 

Girne Amerikan Okullar Grubundan yapılan açıklamada ise ,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 96. Yıldönümünün coşkuyla kutlandığını ve bugün halkın, milletin, ulusun yönetime katılma yetkisinin kullanıldıdığı gün ve tüm dünya çocuklarına armağan edilmesinin mutluluğunu öğrenciler ile birlikte yaşadıklarının altını çizdiler. Çocuklarımıza armağan edilen bugünü coşkuyla ve kutlamalar ile birlikte karnaval havasında gerçekleştirdiklerine değinen Girne Amerikan Okullar Grubu bugünde velilerin desteği ile birlikte olmaktan büyük sevinç duyduklarını da kaydettiler.