Mersin YDS Academy’den GAÜ’ye Ziyaret

Mersin YDS Academy’den GAÜ’ye Ziyaret

ÖĞRENCİ ADAYLARINDAN GAÜ’NÜN ULUSLARASI KAMPÜSÜNE TAM NOT

Üniversite tercihlerinin heyecanı ve stresi yaklaşırken, Girne Amerikan Üniversitesi  tercihlerini yapacak öğrenciler için." Burada hayaller gerçek!” sloganıyla  tanıtım günlerini gerçekleştirdi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 50.yılına doğru ilerlerken, Mersin’den gelen ve üniversite sınavına hazırlanan YDS Academy dil öğrencilerini GAÜ’de bir araya getirdi.Kıbrıs Amerikan Üniveristesi hakkında da bilgi alan öğrenciler üniversiteyi daha yakından tanıma şansını bulmuş oldular.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tanıtım ve Pazarlama Eğitim Müdürü Emrah Adaklı, “Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ)  farklı ülkeden 25.000’e yaklaşan öğrencisi, 40 ülkeden akademisyeni, 200’e yakın dünya üniversitesi ile akademik işbirlikleri olan ve hem KKTC hem de Türkiye’de en çok akreditasyona sahip ve de 7 Uluslararası Kampüsü ile dikkat çektiğini ifade etti.

Adaklı, “Uluslararası bir kimliğe sahip olan Girne Amerikan Üniversitesinin her konuda öğrencilere çok büyük imkanlar sağladığını söylerken ,buradaki eğitim imkanları, sosyal şartları ve Kıbrıs’ta ki üniversitelerin öğrencilere sunduğu imkanları çok iyi bilmek ve öğrenmekte yarar var dedi. Çünkü yaklaşan bir sınav olduğunu ifade eden Adaklı ,bu sınavın ardından öğrencilerin doğru bir tercihle okuyabilecekleri iyi bölüm ve okul seçimini doğru bir şekilde yapmaları gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Gerek Türkiye’de gerekse KKTC’de, hem GAÜ hem de KAÜ için gerçekleştirilen “burada hayaller gerçek’’ ve  ‘’avantajlar’’  başlığı altında 2 kampanya ile tüm mecralarda yer aldıklarını belirten Adaklı, ‘’Burada hayaller gerçek” kampanyamızda, öğrenci adaylarımıza çocukluk hayallerinin aslında çok yakınlarında olduğunu ve gerçekleştirmeleri için bir dünya üniversitesi olan ve uluslararası standartlarda eğitim veren GAÜ’nün programlarından birini tercih etmelerinin yeterli olacağını vurguladıklarını ifade etti.Emrah Adaklı öğrencilere sunulan 7 yıl kesintiz burs , tercihe bağlı verilen burslar ve sosyal kültürel imkanlar ile beraber farklı ülkelerden bir araya gelen öğrenciler ile kampüs ortamında eğitim almanın ayrıcalığını ifade etti.Adaklı, KAÜ için ‘’liberal eğitim, özgür seçim’’ sloganı içeren bir tanıtım kampanyası ile tüm mecralarda olduklarını dile getirirken bu tercih döneminde Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yerleşkesinin, Lefkoşa Surlariçi’nde seçilmiş olması, bu bölgenin tarihi özelliklerine ve dokusuna uygun hayata kazandırılması gibi bir sosyal sorumluluk vizyonu olduğunu vurguladı.KAÜ’nün , öğrencilerine ‘’ hayal gücün ile, bilgiyi sınırlar ötesine taşıyacak, seçimlerinde özgür olacaksın’’ şeklinde seslendiğini ifade ederek öğrencilerin fikir ve düşünce özgürlüğü noktasında da ileri taşıyacak vizyonu dile getirdi.

GAÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Senar Ali Üncü, “Bölümümüzün kuruluş amacı, modern eğitim teknikleriyle, bilimsel yöntemlerin ve yaklaşımların ışığında hukuk, ekonomi, sosyal ve fen bilimleri, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, medya ve iletişim gibi çeşitli konulara ilişkin olarak alan bilgisi ve terminolojiyle tanışık, dil farkındalığına sahip yazılı ve sözlü çevirmenler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Ali Üncü, programların kuramsal bilgi ve uygulamalarla piyasanın taleplerine yanıt verecek düzeyde donanımlı, yazılı ve sözlü çevirmenler yetiştirecek biçimde düzenlendiğini ifade etti. Ali Üncü,disiplinlerarası bir yaklaşımla, farklı konu alanlarına yönelik olarak açılan her çeviri dersi, bilgi ve altyapı açısından çeviri edimine katkı sağlayacak şekilde konu alanına ilişkin destek derslerle eşleştirilmiş olduğunu vurguladı.

Batı ve Doğu arasında stratejik açıdan büyük bir öneme sahip olan Kıbrıs adasında uzman çevirmen ihtiyacı gün geçtikçe artmakta olduğunu ifade eden Ali Üncü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin farklı dillerini konuşan ve bu diller arasında sözlü ve yazılı çeviri yapabilecek çevirmenlere olan gereksinimi gün geçtikçe artmakta olduğunu vurguladı.

Ali Üncü ders programlarında çeşitli teknolojik araçlar kullanılmakta olduğunu vurgulayarak farklı uluslardan gelen öğrencilerin de varlığıyla kültürlerarası iletişime değer veren bireyler yetiştirilmekte olduğunu ifade etti.Üncü, bölümümüzde bilimsel yöntemler ışığında Ekonomi, Edebiyat, Psikoloji, Tıp, Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi gibi birçok konuda İngilizce / Türkçe ve Türkçe / İngilizce çeviri yapabilecek kültürlü ve araştırmacı adayların geleceğe hazırlandığını ifade etti.

Ali Üncü, Girne Amerikan Üniversitesinin farklı kültürlere sahip kişilere saygı gösteren ve farklı dil ve kültürlere ilgi duyan, disiplinlerarası çalışmalara yatkın, araştırmacı ve kendini geliştirmeye istekli çevirmenler yetiştirmeyi amaçladığını vurguladı.

Sunumların ardından Girne Amerikan Üniversitesi kampüsünü gezen öğrenciler, öğrencilerin pratik çalışmalarını gerçekleştirdiği labaratuarları da yakından inceleme şansı buldu.Öğrenciler, sunumları çok beğendiklerini ve Kıbrıs , Girne Amerikan Üniversitesi ile ilgili sorulara cevap bulduklarını ve uygulamalı ders içeriklerine yakından tanık olmanın ne kadar önemli olduğunu dile getirdiler.Kampüs içerisinde ise en çok kendilerini etkileyen noktanın kampüsün uluslararası bir vizyona sahip olması olduğunu ifade ettiler.