Girne Amerikan Üniversitesi Karaoğlanoğlu Halkının Yanında Bölgeyi Korumaya Tam Destek

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Üniversitesi Karaoğlanoğlu Halkının Yanında Bölgeyi Korumaya Tam Destek

GAÜ Öğrencisi İle Bölge Halkına Sahip Çıkıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Karaoğlanoğlu halkının son günlerde endişe ettiği ve karşı eylem hazırlıkları içerisinde olduğu karar ile ilgili halkın yanında olduğunu ifade etti.Girne Amerikan Üniversitesi Başkanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada , GAÜ`nün 25.000`e ulaşması hedeflenen   öğrenci sayısı , bilgi birikim ve deneyim gücünü bölgeye dahil ederek daha öncelerinde girişim içerisinde oldukları tesisi geliştirerek gençliğin hizmetine kazandırma projesinin var olduğu ancak  hükümet yetkilileri ile ilerleme kaydedemedikleri belirtildi.

 

GAÜ Öğrencisi İle Bölge Halkına Sahip Çıkıyor

 

Girne Amerikan Üniversitesi bölge halkının tepki ve endişelerini yerinde bulduğunu belirterek 25.000 e ulaşması hedeflenen  öğrencisi ile birlikte bölge halkının da desteği ile gençlerin sosyal alanlarının fazlalaşması , spor faaliyetlerinin arttırılması noktasındaki projelerin hız kazanması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Karaoğlanoğlu (Ayorgi) sakinleri, bölgede yapılacak olan otelin, ellerindeki spor klübü, futbol sahası ve balıkçı barınağına mal olmasından endişeli. Kaya Artemis Otel`in inşaatını yapmak için aldığı Zeyko Yağ Fabrikası`nın ardından bölgedeki diğer arazilere yayılmasından korkan Ayorgililer köylerine sahip çıkmak amacı ile 19 Nisan Salı günü saat 15.00`te, Karaoğlanoğlu Kahveler  Önü`nde eylem yapacak. Ayorgililer`in Facebook üzerinden açtığı etkinlik sayfasında ise "Kimin malını kime peşkeş çekiyorsunuz? Burası Ayorgi, vermeyiz, siz de alamazsınız" ifadeleri kullanıldı.

 

Eylem 19 Nisan`da Kahveler Önü`nde

 

"Köyüne, malına, gençliğine, geleceğine sahip çık" sloganı ile 19 Nisan Salı günü saat 15.00`te, Karaoğlanoğlu Kahveler Önü`nde bir eylem organize eden Karaoğlanoğlu  halkı, otel yapılması ile ilgili bir sorunları olmadığını belirtirken, otel yapılacak gerekçesiyle bölge için önem arz eden yerlerin ellerinden alınmasına karşı çıkıyor.Girne Amerikan Üniversite de eylemde bölge halkı için önem arz eden yerlerin korunması ve bölge gençlerinin yanı sıra bölgede bulunan öğrencilere de kazandırılması noktasında eyleme destek olduklarını ifade etti.